Поліція попередила полтавців про ексгібіціоніста, який спілкувався з дітьми в Інтернеті

Кримінал
Юлія Обелець21 січня 2016 о 15:02966 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Поліція попередила полтавців про ексгібіціоніста, який спілкувався з дітьми в Інтернеті
Правоохоронці застерегли полтавців щодо збоченця, який в соцмережах вів переписку з неповнолітніми під ніком «Ліза Бєлих».

Поліція попередили полтавців про ексгібіціоніста, який спілкувався з дітьми в ІнтернетіПоліція попередили полтавців про ексгібіціоніста, який спілкувався з дітьми в Інтернеті. Фото – pl.npu.gov.ua

У популярній соціальній мережі користувач знайомився із неповнолітніми та скоював розпусні дії. Весь процес знімав на відео та потім його переглядав. Про це повідомили на сайті обласної поліції.

У січні до правоохоронців із заявою про розбещення дитини звернувся батько 10-річної полтавки. У ході проведення перевірки працівники поліції встановили, що дівчинка через одну із соціальних мереж в Інтернеті здійснювала листування з іншим користувачем.

Як з’ясували, розпусні дії вчиняв 27-річний раніше не судимий кременчужанин. У Полтаві чоловік здобував знання в одному з навчальних закладів. У загальновідомій соціальній мережі зловмисник реєструвався під видом малолітньої дівчинки та знайомився з юними користувачами. Пізніше через відеотрансляцію демонстрував своє оголене тіло та просив оголюватися дітей. Все це відео збоченець записував.

Працівники поліції затримали чоловіка. У ході санкціонованих обшуків вдалося вилучити речові докази, що підтверджують його аморальні дії. Нині правоохоронці вже встановили причетність молодика до 6 подібних фактів.

Правопорушнику оголосили про підозру за частиною 2 статті 156 Кримінального кодексу України (розбещення неповнолітніх). Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

До мешканців області звертається начальник Головного управління Національної поліції Полтавщини Олег Бех:

– Убережіть своїх дітей від розпусних дій з боку дорослих. Говоріть з ними, розповідайте про небезпеку знайомств на вулиці та через мережу Інтернет. Контролюйте дозвілля своїх дітей і слідкуйте, з ким вони спілкуються та які сайти відвідують в Інтернеті, – твердить він. – Якщо в соціальних мережах знайдете переписку з «Лізою Бєлих» (під таким ніком зловмисник спілкувався з малолітніми) – негайно телефонуйте до відділу боротьби зі злочинами, пов’язаним з торгівлею людьми за номером: (0532) 51-76-40. Також діє цілодобова безкоштовна лінія «102», куди можна повідомити про інші правопорушення, вчинені відносно вас та ваших рідних.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter