Стосовно бійців батальйону «Полтава» проводять службову перевірку по подіях у Біликах

Кримінал
Ольга Матвієнко13 вересня 2016 о 12:051370 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Стосовно бійців батальйону «Полтава» проводять службову перевірку по подіях у Біликах
​До суду передадуть справи проти керівництва білицького підприємства, проти мітингувальників, а прокуратура вирішить долю бійців «Полтави».

Стосовно бійців батальйону «Полтава» проводять службову перевірку по подіях у БіликахСутичка у Біликах 6 вересня. Фото – exo.in.ua

Олег Бех, начальник ГУНП у Полтавській області, ще раз наголосив на тому, що поліція займає нейтральну позицію у скандалі навколо свинокомплексу «Сільські традиції» у Біликах Кобеляцького району. Зараз у поліції триває слідство за декількома кримінальними провадженнями, пов’язаними із цією ситуацією.

– Це питання затягнулося, і з цього приводу вже порушені багато кримінальних проваджень, більшість із яких будуть направлені до суду. Ці провадження відкриті і стосовно самого підприємства у зв’язку із порушенням екологічних норм, і відносно деяких осіб, які перешкоджають законній діяльності підприємства, адже воно офіційно зареєстроване, сплачує податки, і те що відбувається – перекриття доступу до даного підприємства – це теж має ознаки кримінального порушення, – сказав Олег Бех.

Начальник обласної поліції прокоментував також бійку, яка сталася біля свинокомплексу 6 вересня.

– Була низка конфліктів, які сталися між двома групами людей. У той день нам повідомили про мирну акцію працівників підприємства зі своїми дітьми, які хочуть виступити перед активістами, які блокують підприємство, щоб вони пропустили вантажівки з кормом, аби свині не померли з голоду. На жаль, відбулася серйозна сутичка. З обох сторін були не тільки радикально налаштовані мітингувальники, а й підбурювачі, які намагалися, щоб при цьому зіткненні відбулися певні події, які б привернули увагу тих чи тих сил. Ми зробили все, щоб розібратися в ситуації. Але наголошую ще раз, що поліція не є учасником цього процесу, ні з одного, ні іншого боку. Тільки у рамках відкритих кримінальних проваджень ми приймемо рішення і стосовно тих, хто бив автомобілі, і хто бив людей, – наголосив Бех.

Відносно працівників батальйону «Полтава», які були на місці подій, проводять службову перевірку, працює інспекція з особового складу, яка й дасть відповідну оцінку діям спецпризначенців. Далі висновок направлять до прокуратури для прийняття остаточного рішення по цих працівниках батальйону.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter