Суддя з Кременчука, який загинув в ДТП, утікав після отримання хабара

Кримінал
Надія Труш2 листопада 2015 о 16:411805 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Суддя з Кременчука, який загинув в ДТП, утікав після отримання хабара
Суддя Віталій Земцов загинув у ДТП, коли авто, в якому він їхав, переслідували.

Суддя з Кременчука, який загинув в ДТП, утікаючи після отримання хабараСуддя з Кременчука, який загинув в ДТП, утікаючи після отримання хабара. Фото kg-ua.com

За інформацією джерел "Кременчуцької газети", суддя отримав хабар в сумі 5000 доларів на парковці біля супермаркету «Амстор».

Коли суддя і адвокат почали від'їжджати від супермаркету, їх заблокували машини стеження, але водію Daewoo Lanos (саме в цій автівці їхав суддя) вдалося від’їхати від переслідувачів. Автомобілі силовиків рушили за ним і переслідували до моменту ДТП. Є інформація, що машина їхала зі швидкістю не менше 110-130 км / год.

Суддя з Кременчука, який загинув в ДТП, утікаючи після отримання хабара

На вулиці Ярмарковій, біля АЗС, автомобіль Daewoo Lanos потрапив під вантажівку - у нього практично знесло передню частину. На пасажирському місці в легковому автомобілі знаходився суддя Віталій Земцов, який загинув на місці пригоди. За кермом цієї машини був адвокат Свириденко. В результаті ДТП він отримав перелом ноги та інші травми.

Є інформація, що саме суддя Земцов виніс рішення щодо Беланівського ГЗК, після того, як двоє його колег взяли самовідвід у цій справі. Судова тяганина тривала до 12 травня 2015 року, тоді суддя Земцов прийняв рішення на користь Беланівського ГЗК.

Суддя з Кременчука, який загинув в ДТП, утікаючи після отримання хабара

Також повідомляється, нібито в Автозаводському суді Кременчука був проведений обшук. Зокрема, слідчі нібито вивчали справи, які вів суддя Віталій Земцов. Також було вилучено одну зі справ, за яким суддя вже виніс рішення.

Як повідомляють в обласному УМВС у Полтавській області, відомості про ДТП внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Розпочато досудове розслідування. Нагадаємо, загиблий у ДТП кременчуцький суддя був фігурантом справи про корупцію. Він загинув у ДТП 30 жовтня.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter