У Полтаві триває суд над Кернесом (оновлено)

Кримінал
Юлія Обелець18 січня 2016 о 12:281427 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві триває суд над Кернесом (оновлено)
У Київському райсуді Полтави почалося шосте засідання по суті у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

У Полтаві триває суд над Кернесом (оновлюється)У Полтаві триває суд над Кернесом. Фото – dozor.kharkov.ua

Цього разу навколо будинку не виставили оточення. Правоохоронців менше, ніж звичайно, йдеться на dozor.kharkov.ua.

На сьогоднішньому слуханні планують продовжити допит потерпілого Сергія Ряполова. Одного зі свідків, охоронця мера Сергія Марчука, суддя попросив вийти з залу, оскільки можуть встигнути допитати і його.

На засіданні відсутні друге потерпілий Олександр Кутянін і захисниця мера Лідія Ізовітова.

У Полтаві триває суд над Кернесом (оновлюється)

11.24 Суддя Андрій Антонов в залі. Засідання почалося.

11.36 Адвокат Геннадія Кернеса Олександр Гунченко ставить запитання потерпілому: «Ряполов, вважаєте себе сміливим чоловіком»?

Сергій Ряполов відповідає: «Ні».

Олександр Гунченко: «Вам надходили дзвінки, смс, листи з погрозами»?

Сергій Ряполов: «Я листи від незнайомих людей не відкриваю».

12.01. Олександр Гунченко: «Чи має серветка приналежність до готелю «Національ»?

Сергій Ряполов: «Так».

Олександр Гунченко: «На ній є якісь розпізнавальні знаки»?

Сергій Ряполов: «Начебто ні».

Олександр Гунченко: «Тоді чим доведете»?

Сергій Ряполов: «Мамою клянусь»!

Нагадаємо, Ряполов стверджує, що в конференц-залі готелю його, нібито, вдарив Геннадій Кернес, у нього пішла кров і він зупинив її за допомогою серветки, яку йому, нібито, дав охоронець мера. Примітно, що на етапі досудового розслідування Ряполов попросив долучити серветку в якості речового доказу до матеріалів справи 20 березня – через три місяці після того, як за його словами, на нього було скоєно напад.

У ході допиту Ряполов також заявив, що приводом поїздки в МВС для написання заяви стала бесіда з шестирічним сином. Чому Ряполов вирішив поспілкуватися на подібні теми з дитиною, потерпілий не відповів.

13.04 Адвокат Андрій Циганков запитав, чи відчуває Ряполов, що йому нанесли моральну шкоду. Ряполов відповів позитивно, але конкретизувати відмовився.

13.07 Захисник мера Юлія Плетньова: «Чому ваші свідчення постійно змінюються? На кожному наступному допиті кількість людей збільшилася в геометричній прогресії? Вас хтось просив про це? »
Прокурор Ганілов виступив з протестом проти даного питання, так як протоколи в суді ще не вивчені. Ряполов відповів, що він мав на увазі різні місця і почав грубіянити адвокату. На це суддя зробив потерпілому зауваження. Плетньова подала клопотання долучити до матеріалів всі названі протоколи з допитами.

13.16 Андрій Циганков прокурорам: «Ми повинні зафіксувати протидія прокуратури, бо розлітається обвинувальний акт. При такій позиції справа розтягнеться на п'ять років, якщо будемо повертатися по кожному протоколу. Ви заважаєте переконатися, що обвинувальний акт фальсифікований».

13.21 Прокурор Ганілов наполягає, що протоколи розглядаються тільки після допитів всіх учасників процесу.

У Полтаві триває суд над Кернесом (оновлюється)

13.28 Адвокат потерпілих Зелькіна попросила перерву, оскільки Ряполова допитують вже 2 годину. Кернес виступив з протестом, оскільки, за його словами, більша частина цього часу пішла не так на питання і відповіді, як на хамство з боку потерпілого. Суддя в черговий раз зробив Ряполова зауваження. Допит триває.

Адвокат Кернеса Плетньова: Чому ви не кричали про допомогу? Готель «Національ» знаходиться на одній з головних вулиць Харкова, а по периметру розташована велика кількість багатоповерхівок. За умови, якби ви просили про допомогу, я впевнена, що свідомі містяни взяли б участь і викликали міліцію.

Ряполов: Я не готовий вирішувати завдання. Чому не кричав? Воля була пригнічена.

13.39 Питання потерпілому продовжив задавати Кернес.

13.44 Плетньова: На стадії досудового розслідування ви давали свідчення, що Смітского був одягнений в білу куртку.

Ряполов: Так.

Плетньова: Білий і коричневий схожі?

Ряполов: Я міг переплутати. Там потрібно дивитися по кожному конкретному протоколу.

Плетньова: Вам відомо, що робочий одяг Смітского - костюм і біла сорочка? На відео, за яким ви його пізнавали, він був у костюмі?

Ряполов: По-моєму, в куртці.

13.50 Адвокат мера Гунченко попросив перерву для підготовки клопотань про відвід прокурора Ганілова і про притягнення до адмінвідповідальності Ряполова за хамство. Суддя знову зробив потерпілому зауваження. Допит триває.

14.10 Суд завершив допитувати Ряполова. Захист Кернеса наполягає на тому, щоб свідків до суду прокуратура викликала за формою і заздалегідь. Адвокат Гунченко заявив, що свідок Марчук не був проінформований про допит, прибув виконувати свої професійні обов'язки, тому сьогодні допитувати його не можна. Адвокат Козир, у свою чергу, сказала, що виникла необхідність поставити додаткові питання потерпілому Кутяніну, якого допитали на минулих засіданнях, а на сьогоднішньому суді він відсутній.

Кернес висловив думку, що сьогодні можна допитати свідка Марчука.

14.12 Суддя оголосив перерву 15 хвилин, після чого почнеться допит свідка.

15.00 Суддя в залі, засідання триває. Свідкові Марчуку роз'яснили його права і попередили про відповідальність за дачу помилкових свідчень. Допит почала сторона держобвинувачення.

Марчук розповів про те, що 25 січня 2014 згідно з договором, супроводжував охоронювана особа - Геннадія Кернеса.

15.25 Андрій Циганков: «Ми повинні зафіксувати протидію прокуратури, бо розлітається обвинувальний акт. При такій позиції справа розтягнеться на п'ять років, якщо будемо повертатися по кожному протоколу. Ви заважаєте переконатися, що обвинувальний акт фальсифікований».

15.59 На питання захисників мера, чи відбувалися якісь протиправні дії в готелі «Національ» в той день, свідок повідомив, що за його присутності ні, й він весь час перебував з мером.

16.39 Суд перейшов до обговорення, яких свідків викликати на наступне засідання. Держобвинувачі запропонували запросити Ігоря Болюха та Ігоря Терехова. Адвокат мера Юлія Плетньова також попросила викликати потерпілого Олександра Кутяніна. Його адвокат Зелькіна заявила, що на наступному суді, якщо його призначать на 25 січня, її не буде, тому просить запросити Кутяніна через два тижні.
Суддя оголосив перерву в засіданні на тиждень - до 11.00 25 січня.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter