Цього року податківці розкрили злочинів на 50 млн грн

Кримінал
Ольга Матвієнко6 травня 2016 о 10:18751 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Цього року податківці розкрили злочинів на 50 млн грн
14 злочинів пов’язані із умисним ухиленням від сплати податків.

Цього року податківці розкрили злочинів на 50 млн грнФото – samopomich.ua

Працівники оперативного управління ДФС Полтавщини розкрили 14 злочинів, пов’язаних із умисним ухиленням від сплати податків на понад 50 млн грн.

Як розповів перший заступник начальника ГУ ДФС у Полтавській області Олег Лєднік, із початку поточного року оперативні підрозділи податкової міліції ГУ ДФС у Полтавській області викрили 35 кримінальних правопорушень у сфері оподаткування, бюджетній та митній сферах, 21 з яких – за фактами вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів.

Зокрема, 14 злочинів, пов’язаних із умисним ухиленням від сплати податків на загальну суму понад 50 млн грн (ст. 212 Кримінального кодексу України), 6 – із незаконним виготовленням, зберіганням і збутом незаконно виготовлених підакцизних товарів (ст. 204 КК України), 1 – із використанням підроблених марок акцизного податку (ст. 199 КК України), 2 – із фіктивним підприємництвом, тобто створенням суб’єктів господарювання з метою прикриття незаконної діяльності (ст.205 КК України).

Крім цього, спільно з органами прокуратури розкрили 12 кримінальних правопорушень, пов’язаних із розкраданням та розтратою коштів посадовими особами підприємств, у тому числі – 5 в особливо великих розмірах.

Припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з обсягом понад 75 млн грн, до складу якого входили понад 20 фіктивних підприємств зареєстрованих у Кіровоградській та Полтавській областях. У ході проведених обшуків у організаторів та учасників конвертаційного центру вилучили 5,3 млн грн готівкових коштів, 21 печатка фіктивних підприємств, чекові книжки, чорнову документацію, мобільні телефони та комп’ютерну техніку. На даний час з метою відшкодування завданих державі збитків проводиться відпрацювання підприємств-вигодонабувачів.

У ході проведення спеціальних заходів під умовною назвою «Акциз-2016», метою яких є посилення контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів, припинили діяльність двох незаконних виробництв лікеро-горілчаних напоїв та одного виробництва паливно-мастильних матеріалів, з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 15,7 млн грн.

За результатами проведення досудового розслідування викритих правопорушень направлено на розгляд суду 10 кримінальних проваджень, у тому числі стосовно організованої злочинної групи осіб, які займалися незаконним виготовленням та збутом лікеро-горілчаних виробів.

Внаслідок вжитих заходів в бюджет додатково забезпечили надходження коштів на суму майже 1 млн грн за рахунок відшкодування завданих кримінальними правопорушеннями збитків, а також відпрацювання СГД, які скористалися послугами підприємств з ознаками фіктивності.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter