У Миргородському районі поліція «вполювала» браконьєрів

Кримінал
Ольга Матвієнко19 листопада 2015 о 12:491341 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Миргородському районі поліція «вполювала» браконьєрів
​На полювання чоловіки вийшли у невизначений для цього день.

У Миргородському районі поліція «вполювала» браконьєрівНа Полтавщині затримали мисливців за полювання у невизначений час. Фото – www.mvs.gov.ua

17 листопада неподалік села Ярмаки Миргородського району затримали двох мисливців. Чоловіків 35 та 40 років із рушницями помітили під час спільного рейду миргородських поліцейських та Єгерської служби місцевого осередку Українського товариства мисливців та рибалок.

– Мисливці привернули увагу, адже вийшли полювати у вівторок, а законом визначені дні для полювання зараз – середа, субота і неділя. Коли до них підійшли і запитали, що вони роблять у полі із рушницями, то ті одразу зізналися: «Думали кабана зустріти», – розповіла Лариса Петренко, начальник відділу зв’язків з громадськістю Миргородського відділу поліції.

Своєї провини чоловіки не заперечували. Факт задокументували працівники Миргородського відділу поліції. Своїми діями мисливці порушили статтю 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У поліції зазначають, що часто отримують повідомлення про порушення правил полювання і від громадян. Проте порушників рідко вдається притягнути до відповідальності, адже подекуди їм вдається втекти до приїзду поліції.

Читайте також: Кабмін рекомендує вибити всіх диких свиней на Полтавщині

Нагадаємо, що зараз в України триває сезон полювання на хутрових та парнокопитних тварин:

– колективного та облавного на диких парнокопитних тварин – із 1 листопада до 27 грудня 2015 року.

– на бобра, зайця-русака, лисицю, єнотоподібного собаку – із 1 листопада 2015 року до 31 січня 2016 року.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter