Кабмін рекомендує вибити всіх диких свиней на Полтавщині

Суспільство
Ольга Правденко9 листопада 2015 о 13:021475 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кабмін рекомендує вибити всіх диких свиней на Полтавщині
У постанові Кабінету Міністрів України зазначено, що Полтавська область є зоною загрози по африканській чумі свиней.

Кабмін рекомендує вибити всіх диких свиней на ПолтавщиніЗагрозу становлять і дикі свині. Фото з сайту volynnews.com

На Полтавщині знову зафіксована африканська чума свиней. У зоні ризику не лише свійські свині, а й дикі.

– Тому Кабмін рекомендує вибити всіх диких кабанів на території області повністю, до останньої голови. Ми зібрали 68 власників мисливських угідь та лісівників на нараді у ветеринарному управлінні. Було домовлено, що там, де перевищення поголів’я диких свиней необхідно привести ситуацію в норму, а потім дозволити полювання. Тому ті, хто проводять полювання поза рішенням надзвичайної комісії, поза роз’ясненням юристів, на тих ветінспектори будуть подавати заяви в прокуратуру, – зазначив Сергій Аранчій, начальник управління ветеринарної медицини в Полтавській області на апаратній нараді в ОДА.

Полювати на дикого кабана дозволено у 7 районах області у 46 господарствах. Там, де поголів’я диких свиней більше, ніж 5 голів на 1000 га, мисливці повинні відстріляти їх самостійно (промисловий відстріл) і привезти на експертизу, після результатів якої можна буде реалізувати продукцію.

Нагадаємо, сезон полювання на парнокопитних та хутрових звірів розпочинається наприкінці листопада.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter