У Полтаві цілий день судили Кернеса (ВІДЕО)

Кримінал
Надія Труш29 травня 2015 о 14:021724 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві цілий день судили Кернеса (ВІДЕО)
Судове засідання щодо мера Харкова та двох його охоронців тривало 28 травня у Київському районному суді Полтави приблизно 6 годин.

За цей час було три перерви, але попри довготривале трете судове засідання, після аргументованих доводів захисту Кернеса і його охоронців суд перенесли на 3 липня.

У Полтаві цілий день судили Кернеса. фото Андрія Іванова

Саме стільки часу суд дав захисту обвинуваченій стороні для захисту для ознайомлення із матеріалами кримінальної справи.

Нагадаємо, Геннадія Кернеса і його охоронців, Блинника і Сміцького, звинувачують у викраденні людини, катуваннях та погрозах убивством. Самі ж обвинувачені свою вину відкидають. Захист Кернеса і його охоронців апелювали до того, що обвинувачення побудовані таким чином, що ніби уже доводять вину його підзахисних. Олександр Гунченко, адвокат Геннадія Кернеса, називав це недостовірністю, адже вину може довести лише суд.

Підготовка до третього судового засідання

Під час минулого судового засідання між активістами відбулися сутички, а самого Геннадія Кернеса евакуювали з зали суду через загрозу його життю. Цього разу і міліція, і охорона Кернеса добре підготувалися. Над чорним входом до суду, через який очільника Харкова ввезли на інвалідному візку, за півтора години розвісили брезентовий тент. Вхід обгородили автівками, а сам Кернес і його охоронці потрапили до зали суду, заховані від очей полтавських та харківських активістів під великими чорними парасольками. Втім, це не врятувало обвинувачених від реакції активістів, які протягом усього судового засідання вигукували різні гасла на адресу Кернеса, а під вікнами суду влаштували справжній концерт із співами і танцями. Також за годину до початку суду прийшли полтавські представники "Батьківщини" та "Свободи". Перші зустріли Кернеса великим плакатом "Ласкаво просимо до суду" та, постоявши трохи із партійними плакатами, пішли з території. "Свобода" залишилася під стінами суду до кінця засідання.

Посилена охорона

Спершу у приміщення суду усіх журналістів та бажаючих активістів не пускали, мовляв, не вистачить місць. Після втручання полтавського правозахисника Василя Ковальчука – пропустили усіх журналістів, однак у саму залу не відразу. Територію суду та кілька найближчих вулиць ретельно охороняли міліціонери. Вхід до центрального і чорного входів перекрили залізними перепонами. Час від часу територією прогулювали правохоронці із службовими собаками. Окрім людей у формі, за безпекою слідкували і люди в цивільному. Активісти в свою чергу теж тримали ситуацію безпеки на контролі. Ніяких суперечок і очікуваних провокацій не було.

Суд почався із затримкою – в авто потерпілих пробито шину

Кернес і його охоронці прибули на суд приблизно за годину до початку процесу. Хвилин 20 довелося чекати, коли приїдуть потерпілі Кутянін і Ряполов. За їх поясненнями, запізнилися, бо на в'їзді у Полтаву їхній машині пробили колесо.

– Ми зупинилися біля "Макдональдсу", відійшли попити кави. Коли вернулися назад, то колесо було пробите. Відразу викликали таксі і як тільки змогли сюди приїхали, - пояснив Сергій Ряполов.

Адвокати Кернеса домоглися перенесення суду

Під час засідання адвокати Кернеса тричі подавали клопотання про відвід прокурора Олександра Ганілова. Переконували суддю, що Ганілов упереджений. Суддя Андрій Антонов відмовив у задоволення клопотань.

– Адвокати Кернеса роблять все, щоб затягти час. Їм потрібно максимально затягти весь судовий процес, – так оцінив ситуацію Олександр Кутянін, один із постраждалих.

За 6 годин судового засідання тричі оголошували перерву. Після третьої перерви і невдалих спроб добитися відводу прокурора, захист охоронців Кернеса подав клопотання про перенесення суду. Аргументували це тим, що захищають обвинувачених з кінця березня, а досі не ознайомилися з усіма матеріалами справи. Тому, на їхню думку, засідання потрібно перенести, а прокуратуру просять надати усі документи. На що прокурор Ганілов сказав, що жодних скарг чи клопотань із цього приводу не отримував. Все ж, після тривалих дебатів суд все ж став на сторону адвокатів підсудних. Наступне засідання у справі Геннадія Кернеса відбудеться 3 липня.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter