У Полтаві відбувся суд над Кернесом (ВІДЕО, ФОТО)

Кримінал
Надія Труш28 квітня 2015 о 14:522983 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відбувся суд над Кернесом (ВІДЕО, ФОТО)
У Київському районному суді розглянули справу харківського мера Геннадія Кернеса, але без нього.

Кернес не з’явився на судове засідання. Як повідомила його представник, він із 26 квітня по 2 травня – на лікуванні в Італії.

Судове засідання розпочалося через під години після оголошеного часу, приблизно о 10.30 і тривало приблизно 40 хвилин.

Суддя Андрій Антонов

У залі були присутні двоє його охоронців, яких звинувачують у причетності до побиття активістів Євромандану.

Одна із адвокатів Кернеса, Лідія Ізовітова, повідомила, що Геннадій Адольфович не отримав належним чином повістку і узагалі нині перебуває на лікуванні в Італії. Про що повідомив суд.

– Вам мало надійти відповідне клопотання, довідка про те, що Геннадій Кернес буде відсутній, – сказала судді Антонову адвокат Кернеса Лідія Ізовітова. – У зв’язку з цим ми прохаємо перенести судове засідання і повідомити сторону захисту яким чином і на яку адресу здійснювалось повідомлення обвинувачених і захисників у даній справі. Ми уже мали таку історію 31 березня цього року у суді Харкова, коли на судове засідання не з’явилися потерпілі. Також було незрозумілим, на яку адресу вони були повідомлені про судове засідання.

Прокурор Олександр Ганілов підтримав клопотання адвокатів та повідомив, що продовжувати суд без обвинувачуваного неможливо, засідання слід перенести.

Враховуючи, що підсудний перебуває на лікуванні, Київський райсуд задовольнив клопотання адвокатів Кернеса. Крім того, представник потерпілого Ряполова сказав, що він по сімейним обставинам по 8 травня перебуватиме за межами України, тому також попросив перенести судове засідання.

Суд перенесли на 18 травня.

Представник Генпрокуратури Олександр Ганілов

Як відбувався суд над Кернесом у Полтаві – дивіться у нашому відео.

Протягом судового засідання під стінами суду пройшов мітинг під гаслами «Харків – це Україна» та «Кернеса на нари».

Час від часу вигуки за вікном суду перебивали голоси судді та адвокатів. На акції протесту були присутні харківські та полтавські активісти. Прийшли народний депутат Юрій Бублик та депутат Полтавської міськради Олександр Артеменко.

Адвокати Кернеса

Аваков допускає арешт Кернеса

Глава МВС Арсен Аваков вважає, що прокуратура має усі підстави вимагати зміни запобіжного заходу для Кернеса. Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі майже відразу після закінчення суду.

– Кернес поїхав в Італію, в Palace Merano, пройти курс оздоровлення. І нехай усі почекають. Суд був призначений на конкретну дату, заздалегідь. Але тут у хворенького підвернулася гаряча путівка і чартер в Больцано, – написав Аваков. – Вважаю, що Кернес саботує правосуддя і це дає повну підставу прокуратурі звернутися до суду для зміни запобіжного заходу до обвинуваченого на арешт або жорстку підписку про невиїзд.

Чому Кернеса судять у Полтаві

Нагадаємо, 2 березня прокуратура заявила, що харківського міського голову підозрюють у викраденні людини, катуванні, погрозі вбивством. 26 березня Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Кернеса і двох його охоронців. 2 квітня колегія суддів кримінальної палати Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних і цивільних справ ухвалила рішення передати провадження з Дзержинського районного суду Харкова до Київського районного суду Полтави. Клопотання про перенесення слухання в іншу область подали Генпрокуратура і потерпілі у провадженні. Таким чином хочуть мінімізувати вплив Кернеса і його юристів на рішення суду. Зокрема, про це заявляв Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ України. Сам Кернес неодноразово заявляв, що обвинувачення проти нього сфабриковане.

Охоронці, яких теж звинувачують свою вину також заперечують та не виявляють бажання спілкуватися із пресою. Один із чоловіків прямо сказав, що не бачить своєї вини. Інший нічого не говорить без свого адвоката. Проте за ходом судового засідання охоронці слідкували, зокрема, один із них фотографував активістів, які влаштували мітинг.

На суді були присутні також постраждалі – Олександр Кутянін та Олексій Ряполов. Останній розповів, що під час сутички 25 січня 2014 року Кернес розбив йому носа. Однак адвокати Кернеса заперечують цей факт.

Дві сторони харків’ян їхали від будівлі суду під цілком протилежні вигуки. Автівку активістів супроводжували вигуками "Слава Україні", машину, в якій їхали адвокати Кернеса, проводжали вигуками "Ганьба!".

Текст – Надія Кучер

Відео - Андрій Іванов

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter