У Полтаві вдруге судять Кернеса: підсудного евакуювали, суд перенесли (оновлено)

Кримінал
Надія Труш18 травня 2015 о 10:352692 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві вдруге судять Кернеса: підсудного евакуювали, суд перенесли (оновлено)
18 травня у Київському районному суді Полтави відбулося друге судове засідання над мером Харкова Геннадієм Кернесом.

У Полтаві вдруге судять Кернеса –Геннадій Кернес

Пресу не впускають до судової зали, пояснюють це тим, що не усім вистачить місця. Через це між активістами і міліціонерами сталася сутичка.

Про це з місця події передає наш журналіст Андрій Іванов.

Нагадаємо, під час першого судового засідання місця вистачило усім журналістам.

Слідкуйте за оновленнями на сайті, ми повідомлятимемо подробиці скандального суду.

Частина журналістів змогла потрапити до зали суду, інша частина – ні. У приміщення суду говорять про замінування. Перед початком судового засідання адвокатів Кернеса закидали яйцями, коли ті йшли до зали суду.

Через кордон міліції пройшли постраждалі. Нагадаємо, що Геннадія Кернеса звинувачують у викраденні людини, тортурах і погрозі вбивством щодо двох харків'ян.

Після того, як Кернеса евакуювали, суд все ж розпочався, але обвинувачених немає. Тому суддя не налаштований продовжувати засідання. Він спитав думку потерпілих, вони вважають це фарсом, і просять суд забезпечити явку підсудного на наступне судове засідання. Адвокат Кернеса говорить, що активісти намагалися пробитися до зали суду з вигуками "Ти тут помреш".

У зв'язку з загрозою життя Кернеса евакуювали. У натовпі хтось помітив людину зі зброєю. У прес-службі обласної міліції цю інформацію не підтвердили. Захисники Геннадія Адольфовича похвалили полтавський та харківський "Грифон" за координовані дії, адже на Кернеса вже робили напад, тому вони мають бути обережними.

Для безпеки та комфорту захист просить проводити засідання у приміщені Харківського обласного апеляційного суду. Захист говорить, що там є всі необхідні умови для забезпечення правопорядку під час засідань. Зокрема, неподалік знаходиться база "Грифона".

Суд постановив: перенести засідання на 28 травня 10.30 у Полтаві. І залучити "Грифон" для забезпечення порядку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter