У Полтаві затримали інтернет-шахрая, який ошукав більше 30 покупців

Кримінал
Наталія Сіробаб30 березня 2015 о 16:001565 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві затримали інтернет-шахрая, який ошукав більше 30 покупців
Працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України разом із сектором боротьби з кіберзлочинністю УМВС Полтавщини затримали шахрая, який ошукав декілька десятків покупців інтернет-магазинів.

У Полтаві затримали інтернет-шахрая, який ошукав більше 30 покупцівУ Полтаві затримали інтернет-шахрая, який ошукав більше 30 покупців, фото з сайту podiyi.comДо полтавських правоохоронців звернулася полтавка з заявою про те, що її ошукали в Інтернеті під час придбання садової гойдалки. Жінка перерахувала 2800 гривень на рахунок незнайомця, але товару так і не отримала.

Оперативники встановили особу підозрюваного. Ним виявився 37-річний полтавський приватний підприємець. Під час обшуку правоохоронці вилучили комп’ютер, мобільний телефон та банківську картку, повідомляють на сайті УМВС України в Полтавській області.

За словами начальника сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС Олександра Кравченка, підозрюваний створив декілька сторінок на сайтах відомих інтернет-ресурсів, на яких «продавав» різні групи товарів. Фотографії речей, якими торгував, чоловік копіював із прайсів інших фірм.

– Покупців приваблювала низька ціна на товар, – говорить Олександр Миколайович. – Зазвичай вона була нижчою, ніж на інших сайтах. Ми з’ясували, що полтавець причетний до обману близько тридцяти інтернет-покупців з різних регіонів України.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до восьми років.

Щоб вас не ошукали в Інтернеті, правоохоронці радять:

– не спокушатися на низькі ціни, сумнівний розпродаж;

– не перераховувати одразу всі кошти;

– відстежувати історію сайтів та перевіряти контактні дані (шахрай створив сторінки з різними видами товарів, вказавши один номер мобільного телефону).

– якщо вас ошукали, негайно звернутися до міліції з письмовою заявою.

Нагадаємо, полтавцям розповіли, як уникнути шахрайства із картками.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter