Лісівники просять полтавців утриматися від відвідування лісу

Надзвичайні події
Ольга Правденко23 червня 2016 о 15:101035 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Лісівники просять полтавців утриматися від відвідування лісу
У хвойних лісах Полтавщини зараз 2 і 3 клас пожежної небезпеки.

Лісівники просять полтавців утриматися від відвадання лісуЧерез спеку в ліс заборонили в’їжджати автівками. Фото з сайту kremleshoz.at.ua

Держлісагентство закликає громадян відмовитися від відвідування лісів у спекотну погоду у зв’язку зі зростанням кількості пожеж. За даними Держлісагентства працівники лісової охорони вже ліквідували в державних лісах 6 пожеж на площі 2,4 га, – повідомляють на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.

– У деяких областях уже запроваджено особливий протипожежний режим, який передбачає обмеження перебування громадян у лісах, переведення всіх служб, задіяних у виявленні і гасінні лісових пожеж на цілодобове чергування, встановлення шлагбаумів, інформаційних щитів, облаштування мінералізованих смуг і місць відпочинку, рекреаційних пунктів, створення мобільних груп з працівників державної лісової охорони і співробітників держслужби з надзвичайних ситуацій, – повідомила т.в.о. Голови відомства Христина Юшкевич.

Про ситуацію в Полтавській області розповіла Діана Лагута, прес-секретар Полтавського обласного управління лісового і мисливського господарства.

– По температурних показниках, у хвойних лісах Полтавщини 2 клас пожежної небезпеки, у хвойних лісах ДП «Полтавський лісгосп», «Кременчуцький лісгосп» – 3 клас, – говорить Діана Лагута. – 3 клас забороняє в’їзд автотранспорту. Перебування громадян у лісі обмежується за 4 класу небезпеки.

Щодо пожеж у лісах, які належать держлісгоспам Полтавщини, у прес-службі запевняють, що ситуація контрольована. З початку року на Полтавщині було 2 невеликі пожежі у ДП «Кременчуцький лісгосп», ще у квітні. Їх оперативно ліквідували.

Нагадаємо, у минулому році в середні червня в області було вже13 лісових пожеж.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter