На Лохвиччині - вибух на газопроводі: офіційні коментарі та версія населення (відео)

Надзвичайні події
Юлія Обелець18 червня 2014 о 08:4038265 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Лохвиччині - вибух на газопроводі: офіційні коментарі та версія населення (відео)
Вибуху на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород учора підняв на вуха всю країну. Міністр МВС Аваков уже назвав подію диверсією Росії. Місцеві жителі також мають свою версію причини вибуху.

На Лохвичинні стався вибух на газопроводі: офіційні коментарі та версія населенняНа Лохвичинні стався вибух на газопроводі. Фото site17.mns.gov.ua

17 червня 14.20 до рятувальників надійшло повідомлення від мешканців села Ісківці Лохвицього району (Полтавщина). Очевидці розповіли про вибух та горіння газу на відкритій території.

– Вже о 16.17 аварійна бригада Лубенського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз» провела аварійні роботи по припиненню подачі газу по трубопроводу – перекрили дві засувки, – повідомляють в УДСНС у Полтавській області. Населені пункти внаслідок аварійної події, від газопостачання не відключали. На місці аварії працювала і мобільна оперативна група на чолі з Головою ДСНС України. Аби подолати надзвичайну подію задіяли 13 одиниць техніки та 54 працівника. Станом на 18.00 горіння газу припинено. Піротехнічна група АРЗ СП Управління ДСНС України у Полтавській області провела обстеження прилеглої території.

Відео з сайту рятувальників

До речі, пожежа перекинулась на пшеничне поле, що охопило 35 га, проте вогнеборцям вдалось врятувати 400 га посівів.

На місці події також працюють працівники органів внутрішніх справ і прокуратури. Міністр Арсен Аваков уже заявив, що слідство розглядає версію теракту, як основну можливу версію вибуху.

– Диверсія на газопроводі в Полтавській області – чергова спроба з боку Росії дискредитувати Україну як партнера в газовій сфері, – цитують Авакова на сайті МВС.

Розповідь місцевого населення

Жителі Лохвицького району, де власне все і сталось, також схиляються до версії – спровокованого вибуху. Проте що чули і бачили місцеві – спеціально для читачів «Кола» дізналась Світлана Разумович:

- Місцеві жителі говорять, що трубу підірвали спеціально. Адже ще під час подій на Майдані в Києві люди з Правого сектору хотіли приїхати і охороняти цю територію, але місцева міліція нібито не дозволила, - розповіла Світлана. - Дехто твердить, що з того боку, де відбувся вибух, бачили дві машини з чужими номерами. Конкретно на місці події нікого підозрілого не помітили. Найближчий населений пункт знаходиться приблизно на відстані 1 км - це село Ісківці. Але навіть мешканці села, що за 5 км, добре чули вибух. Твердять, відчувалось як під ногами дрижить земля. Неподалік знаходиться філія одного підприємства, то робочі люди з другого поверху бачили, як після хлопка вгору відлетів металевий шматок (очевидно труби) і піднялась земля, лише потім стався вибух та вогонь, який здійнявся на понад 100 м вгору. Пожежники приїхали приблизно через 30 хвилин. Дорогу в той напрямок повністю перекрили. Вибух було чути приблизно в радіусі 10 км. Чули його навіть в самому райцентрі.