На Полтавщині нарахували вже 300 свиней, заражених африканською чумою

Надзвичайні події
Юлія Обелець7 серпня 2015 о 16:081553 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині нарахували вже 300 свиней, заражених африканською чумою
10 днів в Україні ліквідовують спалахи африканської чуми. Епідемія зачепила і Полтавщину – в Пирятині вже виявили 300 заражених свиней.

На Полтавщині нарахували вже 300 свиней, заражених африканською чумоюНа Полтавщині нарахували вже 300 свиней, заражених африканською чумою

Над ліквідацією працюють ветеринарні фахівців, представники ДСНС та працівників підприємства.

На даний час проводять заходи щодо виявлення свиней, продукції та сировини з них, вивезеної з ПАТ АК "Калита" у інші області. Так, у Пирятині на м’ясокомбінаті підприємства ПП "Лукойлл" виявили близько 300 туш свиней, які завезли протягом 23-27 липня з цього підприємства. За результатами лабораторних досліджень виявлено к-ДНК вірус АЧС. Всі туші вилучать та утилізують, – йдеться у повідомленні Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

Для ліквідації чуми працюють карантинні служби. Постійно дезінфікують транспорт, одяг обслуговуючого персоналу. Розпочали роботу з механічної очистки та дезінфекції приміщень. На Полтавщині з цього приводу 7 серпня зібрали робочу нараду, – повідомили в прес-службі полтавських рятувальників.

Передісторія: у кінці липня 2015 року велику свиноферму під Києвом атакувала африканська чума. Раніше повідомляли, що тварини з цього підприємства потрапили в 5 областей (Київську, Чернігівську, Рівненську, Житомирську, Сумську). Не оминула надзвичайна ситуація і Полтавщину.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter