На Великдень Полтавщину вкрили лісові пожежі

Надзвичайні події
Наталія Сіробаб14 квітня 2015 о 14:081325 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Великдень Полтавщину вкрили лісові пожежі
На Великодні свята в кількох областях полум’я знищило понад 13,5 гектара сухої трави та лісу.

Протягом вихідних рятувальники ДСНС ліквідовували масштабні лісові пожежі та загоряння сухостоюПротягом вихідних рятувальники ДСНС ліквідовували масштабні лісові пожежі та загоряння сухостою, фото з сайту tsn.ua

Лише протягом 11 квітня рятувальники ДСНС ліквідували 5 пожеж на відкритій території в Полтавській області. Згоріло близько 40 тонн соломи 4,5 гектара сухої трави та сміття.

Зокрема, масштабна пожежа виникла у селі Голобородька Пирятинського району, повідомляють на сайті ГУ ДСНС України в Полтавській області. Вогонь знищив суху траву на площі близько 1,5 гектара. Травмованих та загиблих немає. За попередніми даними, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

У ці дні палали трав’яний настил та ліси і в Київській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Саме тому Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, адже це призводить до масштабних пожеж та трагічних наслідків.

Нагадаємо, на Полтавщині розпочався сезон лісових пожеж.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter