Пожежа на Макухівському сміттєзвалищі – як це було (ВІДЕО)

Надзвичайні події
Надія Труш20 вересня 2015 о 10:331966 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Пожежа на Макухівському сміттєзвалищі – як це було (ВІДЕО)
Найбільше на Полтавщині сміттєзвалище палало два дні.

Пожежа на Макухівському сміттєзвалищі – як це було (ВІДЕО)Пожежа на Макухівському сміттєзвалищі – як це було. Фото poltavske.tv

Повністю пожежу досі не ліквідували, станом на ранок 20 вересня, на сайті ГУ ДСНС в Полтавській області зазначено, що в гасінні приймає участь 1 відділення ДПРЧ-2, 1 відділення ДПРЧ-3, 1 відділення ДПРЧ-4, АЦ-15 АРЗ СП, 1 трактор та 1 од. пристосованої техніки КАТП-1628. Про повну ліквідацію пожежі не йдеться.

Про те, що міське сміттєзвалище горить, стало відомо учора, 19 вересня. Про це журналістам "Кола" повідомив сільський голова Ковалівки, до складу якої входить і Макухівка. Олександр Бублик розповів, що у селі нічим було дихати. А рятувальники гасили вогонь зранку, за цей навіть не їли. Тож він разом із місцевими жінками організував пожежникам обід – купив продуктів, а жительки села приготували плов і картоплю.

Загалом пожежа, яка виникла на території відпрацьованих майданчиків твердих побутових відходів через необережне поводження із вогнем, знищила 4 га сухої трави та 3 га сміття.

Пожежу відзняли журналісти Полтавського Громадського Телебачення:

Як розповів Дмитро Радіонов, один із місцевих активістів, які намагаються примусити міську і обласну владу вирішити питання щодо сміттєзвалища і будівництва сміттєпереробного заводу, пожежа була очікуваною. Бо, за словами активіста, майданчики не закриті, до них є вільний доступ, а масштаби сміття уже давно поза дозволеними нормами.

Запах горілого чутний в районі Копилів, розповів читач "Кола" Олександр.

– Їхав автомобілем у справах, в районі Копилів і повороту на Макухівку повітря гірке, відчутний сильний запах диму, навіть туман із диму стоїть, – розповів читач. – Можу лише уявити, що робиться у самій Макухівці.

Нагадаємо, на місці сміттєзвалища збиралися побудувати завод. Втім, досі цього не сталося. За вирішення проблеми бралася і міська, і обласна влада та навіть нардепи – марно.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter