У Гребінківському районі спалили 16 туш свиней із африканською чумою

Надзвичайні події
Ольга Матвієнко23 жовтня 2015 о 15:121169 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Гребінківському районі спалили 16 туш свиней із африканською чумою
Спалах захворювання зафіксували в приватному господарстві.

У Гребінківському районі спалили 16 туш свиней із африканською чумоюУ Гребінківському районі ліквідували спалах африканської чуми свиней. Фото – ye.ua

Днями в одному із господарств по вулиці Гребінки у селі Короваї виявили спалах африканської чуми свиней.

Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ДСНС у Полтавській області, хвороба вразила 9 із 16 тварин у приватному господарстві. 21 жовтня зразки тканин свиней направили до Державного науково-дослідницького інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. 22 жовтня результати дослідження показали, що тварини померли від африканської чуми.

Працівники районної ветеринарної медицини решту свиней з підозрою на захворювання умертвили безкровним способом.

Після засідання Гребінківської районної надзвичайної протиепізоотичної комісії навколо осередку спалаху захворювання оголосили 3-кілометрову карантинну зону, а в радіусі 20 кілометрів – зону нагляду.

Аби знищити заражені туші, викопали яму, в яку заклали дрова та автомобільні шини, за допомогою яких і спалили інфікованих свиней.

Нових спалахів африканської чуми поки не виявили, але в ДСНС у Полтавській області зазначають, що карантин у селі не знятий.

Нагадаємо, що на початку серпня африканську чуму свиней виявили у селі Харківці Пирятинського району. Тоді на підприємство завезли близько 300 інфікованих туш.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter