У Полтаві через Великдень скасували віче

Новини
Надія Труш20 квітня 2014 о 13:081531 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві через Великдень скасували віче
Через свято Великодня у Полтаві скасували традиційне недільне віче.

Сьогодні, 20 квітня, вперше за кілька місяців протестів і Майдану, у Полтаві не відбулося народне віче. Захід, до якого звикли полтавці і на який щонеділі збиралися під стінами облдержадміністрації, відбувся напередодні.

Багатолюдне віче у Полтаві було 2 березня, під час акції за солідарність з Кримом. 20 квітня – віче немає.

Проте традиція народних зібрань у місті прижилася добряче. Кілька полтавців прийшли о 12 годині на площу перед ОДА, незважаючи на свято Воскресіння Христа.

– А ми й не знали, що віче перенесли, шкода, прийшли, – усміхаються двоє пенсіонерів. – Ну воно й правильно, мабуть, сьогодні ж свято, з рідними треба бути.

Найбільш багатолюдне віче було 2 березня, під час акції проти війни і за солідарність з Кримом. Того дня на площу перед облдержадміністрацією прийшли тисячі людей.

На площі, окрім них і кількох хлопців біля ялинок, нікого немає. Старенькі чоловік і жінка, дізнавшись про те, що віче не відбудеться, розглядають дошку з інформацією про Небесну сотню і йдуть далі.

На площі – справжня пустка. Якщо минулого тижня на недільному віче було малолюдно, то зараз людей абсолютно немає. Лише на вході у адмінбудівлю чергують кілька міліціонерів.

– Скажіть, будь ласка, сьогодні віче буде? – про всяк випадок вирішую перепитали в правоохоронців.

На запитання журналіста один із міліціонерів здивовано відповідає, мовляв, віче було учора, а сьогодні велике свято. І тому народне зібрання проводити не будуть.

До слова, у сусідній із Полтавщиною області – у Харкові – недільне великоднє віче також відмінили. Щоправда, причиною назвали не лише те, що Великдень це родинне свято. Харківське віче скасували через загрозу провокацій.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter