Голова ОДА допоможе залучити інвесторів для ремонту старовинного храму в Полтаві

Новини
Ольга Матвієнко15 січня 2015 о 18:111430 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Голова ОДА допоможе залучити інвесторів для ремонту старовинного храму в Полтаві
Валерій Головко зустрінеться із настоятелем Свято-Миколаївської церкви.

Свято-Миколаївський храм. Фото Ольги Матвієнко

Із проханням посприяти із пошуком меценатів для ремонту Свято-Миколаївської церкви активісти громадської організації «Порада» звернулися до голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка. Про це повідомили на офіційному сайті ОДА.

Під час особистого прийому громадян у Валерія Головка активісти Геннадій Гранько і Олександр Демидович зауважили, що будівельні роботи плануються вже цього року. Проте для цього потрібні кошти, яких у храму немає.

Валерій Головко запросив на зустріч настоятеля Свято-Миколаївської церкви Олександра Дедюхіна, аби в подальшому більш детально обговорити обсяг робіт і необхідну суму на їх виконання.

Свято-Миколаївська церква – найстаріший храм Полтави. Нині усього комплексу збереглася лише добудова 1855 року. Основну частину і дзвіницю зруйнували більшовики у 1938 році. Довгий час вони доводили прибудову XIX століття до межі. Нині будівля потребує капітального ремонту. Проте задача ускладнюється і через відсутність коштів, і через статус архітектурної пам’ятки.

Читайте також історію Свято-Миколаївської церкви.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter