Як допомагають бійцям АТО у Полтавському військовому госпіталі

Новини
Надія Труш10 вересня 2014 о 18:011904 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як допомагають бійцям АТО у Полтавському військовому госпіталі
У Полтавському військовому госпіталі на лікуванні знаходиться 35 бійців АТО.

Полтавський військовий госпіталь

Їх забезпечують усім необхідним. Щодо медикаментів, начальник військового госпіталю Віктор Оксьон каже: усе є. Проте й від допомоги відмовлятися тут не будуть.

У військовому госпіталі перебуває 35 бійців АТО, є тяжкопоранені.

– Не можу сказати, що нам щось потрібне конкретно, а якщо скажу, що нічого непотрібно – теж буде неправильно, – говорить Віктор Анатолійович. – Приміром, дивлюся, у нас бинтів не вистачало чи медикаменту якогось. Випадки різні бувають.Трапляється, бабуся прийде, пропонує якусь допомогу хлопцям. Звісно, візьмемо, вона ж від щирого серця хоче допомогти.

За словами Оксьона, величезну допомогу постійно надають волонтери. Каже, холодильники, телевізори, вентилятори – усе це їхня заслуга.

Держава забезпечує поранених бійців АТО квитками додому

За кілька останніх днів понад три десятки легкопоранених із госпіталю відправили додому в інші області – Рівне, Тернопіль.

– Хлопці дуже просилися додому. Мовляв, рідних не бачили три місяці. Тому відпускаємо тих, хто може їхати громадським транспортом. Йдемо їм назустріч, – говорить Віктор Анатолійович. – Проїзні документи організовуємо наступним чином: формуємо списки, повідомляємо в Міністерство, який потяг тощо.

Крім того, держава забезпечує вояків ліками, харчуванням, обмундируванням.

– Наш госпіталь у роки Великої Вітчизняної війни лікував радянських воїнів. Мені й на думку раніше не спадало, що колись доведеться лікувати хлопців, поранених на неоголошеній, але все ж війні. Усе це видається уже рік кошмарним сном. Кожного ранку, просинаючись, читаю новини в надії, що може все уже закінчилося, – говорить Віктор Анатолійович.

Банк переобладнав інкасаторську машину для госпіталю

Лікарі госпіталю не лише допомагають бійцям АТО у Полтаві, а й на Сході.

– У зоні АТО діє мобільна лікарсько-сестринська група. Вона сформована нами з перших днів неоголошеної війни на Сході. Зараз у зоні АТО знаходяться кілька лікарів і медсестер. Раз у три тижні проводимо ротацію. Учасників війни у нас серед лікарів уже приблизно 40. Дякуємо волонтерам, забезпечили нас усім: і касками, й електростанцією. А «Полтавабанк» переробив свій інкасаторський автомобіль на авто нашої мобільної групи.

До теми – Пораненим у Полтавському військовому госпіталі потрібна допомога.

Розваги для бійців у госпіталі – дитячі малюнки та концерти

Не хлібом єдиним: бійців у госпіталі не лише забезпечують харчуванням, ліками, а й розважають. Приносять і навіть надсилають безліч дитячих малюнків. Часто організовують концерти за участю не лише міських творчих колективів. Виступити перед захисниками приїжджають і сільські творчі групи. А дехто, хто не може допомогти грошима чи влаштувати розважальну програму, пропонує навіть підлогу прийти у палаті помити, намагаючись хоч якось допомогти тим, хто віддає своє здоров’я заради мирного неба над незалежною Україною.

Також нагадаємо, "Коло" ініціює дитячу акцію підтримки українських військових. Дітлахи можуть готувати свої малюнки, аплікації та листівки. Потім їх передаватимуть військовим, які служать у зоні АТО або тим, хто перебуває на лікуванні. Надсилати свої роботи з побажаннями, адресовані військовим, діти можуть на поштову адресу, e-mail (redaktor@kolo.poltava.ua) чи принести в редакцію. Деталі про акцію можна буде знайти на нашому сайті пізніше.

Також читайте

Полтавські бійці АТО потребують допомоги: список

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter