Громадські активісти розвиватимуть зелений туризм на Полтавщині

Новини
6 листопада 2014 о 13:031957 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Громадські активісти розвиватимуть зелений туризм на Полтавщині
5 листопада у Полтаві три громадські організації підписали Меморандум про співробітництво у сфері сільського зеленого туризму та активного туризму.

Це ГО «Туристичне СЕЛО Полтавщини», ГО «ВелоПолтава», ГО «Полтавська обласна федерація Федерації спортивного туризму України».

Громадські активісти розвиватимуть зелений туризм на Полтавщині

В рамках реалізації підписаного документа громадські організації збираються продовжувати розробку та маркування вело та піших маршрутів територіями Полтавської області. Почати планують із Зіньківського району, де, нагадаємо, уже діють веломаршрут "Сільськими околицями" та кінний "Луками на підводі".

Серед планів – впровадження аналогічних маршрутів і у інших містах. А також буде створена база для проведення туристично-спортивних змагань.

Громадські активісти розвиватимуть зелений туризм на Полтавщині

Серед іншого громадські організації у своїй роботі звернуть увагу на популяризацію тих сільських пунктів, які на даний час занепадають. Там також будуть впроваджуватися так звані сільські маршрути, мета яких – показати історичну спадщину Полтавської області, не дати тому чи іншому селу зникнути якщо не з мапи, то з пам’яті нащадків.

– Головна мета це відкрити туристу ті місця, які цікаві міському жителю. Залучити туриста з великого міста, "підняти" ті чи інші території, – пояснює напрям роботи Олександр Куденець, голова ГО "Туристичне СЕЛО Полтавщини". – Для того, аби справа була успішною, нам потрібно об’єднатися та разом робити усе можливе для того, аби туристична сфера Полтавщини процвітала, аби туристи мали бажання їхати в нашу область.

Громадські активісти розвиватимуть зелений туризм на Полтавщині

Голова правління ГО “ВелоПолтава” Валерій Нурумов під час розмови зауважив, що популяризація велотуризму є одним із важливих напрямків діяльності організації. Щоб його впроваджувати і мати успіх та розвивати активний туризм у області, потрібна співпраця з спортивними організаціями, представниками зеленого туризму.

Важливість співпраці та об’єднання підкреслила і Ольга Скляр, Президент ГО «Полтавська обласна федерація Федерації спортивного туризму України»:

– Варто зауважити, що якщо по річках ще можна мандрувати, то вело та піших маршрутів у нас обмаль. Тому наше завдання створити усі умови, щоб Полтавський край був популярним серед любителів зеленого туризму.

В рамках впровадження проекту, що націлений на популяризацію зеленого туризму на Полтавщині, активісти планують провести другий фест-квест "Борщик у глиняному горщику 2015". Його мета – популяризувати культурні та гастрономічні традиції Полтавського регіону, відтворити забуті рецепти та технології приготування борщу. Також в планах провести фест бездріжджового хліба, організувати так звану "Школу традиційної гостинності Полтавщини" та провести тренінг із агротуризму для усіх бажаючих почати працювати в сфері зеленого сільського туризму.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter