Кожен 6-й перевізник на Полтавщині їздить з порушеннями

Новини
Юлія Обелець19 серпня 2016 о 15:11792 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кожен 6-й перевізник на Полтавщині їздить з порушеннями
Із 300 пасажироперевізників області у 500 зафіксували порушення.

Кожен 6-й перевізник на Полтавщині їздить з порушеннямиФото – shumsk.te.ua

Про перевізників-порушників, колапси на дорогах та чому важко оштрафувати пішоходів говорили в Управлінні патрульної поліції 19 серпня під час круглого столу. Присутні водії-активісти розповіли про проблеми, які чатують у Полтаві на учасників дорожнього руху, керівники патрульної поліції та Укртрансбезпеки – озвучили статистику та шляхи профілактики.

Розпочали зустріч зі статистики

Із початку роботи патрульної поліції в обласному центрі (5 березня), сталось 565 ДТП. Із них – 116 з потерпілими (де травмувалось 136, загинуло – 6). Щодо ДТП з перевізниками, то лише з 5 по 18 серпня патрульні зареєстрували 24 таких (7 із них – з потерпілими).

До теми – Полтавщина увійшла в топ-10 областей за травматизмом у ДТП

Більш детально про проблеми з пасажироперевізниками розповів Володимир Кужіль, очільник управління Укртрансбезпеки у Полтавській області. За його словами, із квітня 2016 року вони перевірили 3 тисячі транспортних засобів. 500 з них, тобто кожен 6-й, мав порушення. Половина з них – це нелегальні пасажироперевізники.

Кожен 6-й перевізник на Полтавщині їздить з порушеннямиГромадські активісти Дмитро Кустуров та Андрій Приходько, Дмитро Кужіль та Денис Сідан

Під час місячника безпеки дорожнього руху спільно з патрульною поліцією на пасажироперевізників склали 94 акти, серед яких три акти за відсутність відповідної ліцензії, а це як мінімум 17 тисяч штрафу.

– Проте, цього року пасажироперевізники, які мали ліцензію, не допустили жодної ДТП, – похвалився Володимир Кужіль. – Тож подібні місячники та рейди таки мають позитивні наслідки.

Пропозиції від водіїв

Андрій Приходько, голова автоклубу «Drive2 Полтава», висловив кілька побажань від місцевих водіїв. Зокрема, аби вулиці ремонтували вночі. Мовляв, це «розвантажить» дорожній рух, полегшить напруження серед кермувальників.

Також заявив про нагальну потребу встановлення на автошляхах камер відеоспостереження.

Пішоходи-порушники

Поцікавились водії-активісти у патрульних, чи штрафують вони пішоходів-порушників. На це відповів Денис Сідан, командир батальйону.

– Штрафуємо, проте це зробити не так просто. У нас в країні немає паспортного режиму, – сказав він.

Тобто патрульним складно зафіксувати точне прізвище та ім’я пішохода-порушника, оскільки не всі носять з собою документи.

Найпроблемніша пішохідна зона у Полтаві – територія біля зупинки «Фурманова».

Патрульні вкотре закликали пішоходів бути уважнішими на дорозі, знімати капюшони та навушники, коли переходять проїжджу частину. Та нагадали про штраф – 51 гривню.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter