Кременчук на колінах прощався із загиблим Анатолієм Білоусом

Новини
Ольга Матвієнко1 лютого 2015 о 15:283130 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кременчук на колінах прощався із загиблим Анатолієм Білоусом
Загиблий військовий став десятим кременчужанином, який віддав життя за Україну.

Кременчук на колінах прощався із загиблим Анатолієм БілоусомАнатолій Білоус загинув під мінометним обстрілом

У Кременчуці поховали 35-річного військовослужбовця 92-ї окремої механізованої бригади Анатолія Білоуса, який загинув 26 січня в результаті обстрілу бойовиків в районі Трьохізбенка Луганської області.

Як повідомляє видання ТелеграфЪ, попрощатися з героєм прийшли сотні кременчужан – спочатку до будинку по вулиці Воїнів-інтернаціоналістів, потім – в Свято-Миколаївський собор.

Отець Володимир, який відспівував загиблого, нагадав присутнім слова із Біблії: немає в світі любові більше, ніж якщо хтось віддасть душу свою за друзів своїх. Священик сказав, що ці слова якраз про Анатолія Білоуса, тому що він віддав своє життя за всіх українців.

– Він узяв зброю, тому що захищав свою країну, він – захисник, і після смерті потрапить у рай. На відміну від окупантів, які прийшли на нашу землю, – сказав він.

Коли труну з тілом військового винесли з церкви, солдати, які прийшли провести в останню путь свого товариша, стали на коліна. Їх приклад наслідували й інші кременчужани, які, швидше за все, не знали Білоуса, але все одно прийшли з ним попрощатися.

Кременчук на колінах прощався із загиблим Анатолієм БілоусомКременчук прощається із загиблим воїном. Фото – www.telegraf.in.ua

У церкву прийшов екс-губернатор Полтавської області Віктор Бугайчук. Нинішніх керівників міста чи області журналісти на похороні не побачили. Анатолія Білоуса поховали на Свиштовському кладовищі.

Крім традиційних для таких випадків вінків, люди тримали прапори України та червоно-чорний стяг, а ще розгорнули величезний жовто-синій прапор. На честь військового солдати тричі вистрілили з автоматів.

Напередодні машину із тілом загиблого Анатолія Білоуса також зустрічали чимало людей. На в’їзді у Кременчук утворилася колона із близько сотні автомобілів, яка розтягнулася приблизно на півтора кілометри. На узбіччях мешканці міста зустрічали героя із прапорами у руках.

Кременчук на колінах прощався із загиблим Анатолієм БілоусомКолона із сотні автомобілів зустрічала тіло загиблого героя. Фото – www.telegraf.in.ua

19 січня у районі Трьохізбенки загинув уродженець Миргорода – боєць батальйону «Айдар» Сергій Никоненко.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter