Несподівано Янукович дав інтерв’ю – назвав винних у розгоні Майдану і неоголошеній війні

Новини
Надія Труш24 грудня 2014 о 09:1918133 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Несподівано Янукович дав інтерв’ю – назвав винних у розгоні Майдану і неоголошеній війні
Після тривалого мовчання екс-президент України Віктор Янукович дав велике інтерв’ю російському виданню "Аргументы и факты".

Несподівано ЯнуковичВіктор Янукович. фото з сайту espreso.tv

У розмові із російським журналістом екс-глава держави назвав винного у розгоні Майдану та заперечив свою причетність до цього. Пояснив, чому не вийшов до протестувальників та прокоментував дії нинішньої влади.

На думку Януковича, розгін активістів Майдану був не чим іншим, як добре організованою провокацією, мета якої – перевести мирні акції протесту в радикальне русло. Винним називає голову своєї адміністрації Сергія Льовочкіна. Щоправда, додав: прямих доказів не має. Назвав також винного у тому, що зараз відбувається на Сході України. На думку екс-президента, вина лежить на Турчинові.

– Найбільша відповідальність лежить на Турчинові, який, будучи нелегітимним в. о. президента, прийняв рішення використовувати армію проти власного народу, буквально давити людей БТР, – цитуть Януковича на aif.ru.

Янукович знову наголосив (говорив про це неодноразово пів року тому під час своїх так званих прес-конференцій, які відбувалися у Росії), що його намагалися убити.

– Я прийняв рішення не піддавати країну жахам громадянської війни, – сказав в інтерв’ю Янукович. Саме тому, за його словами, й залишив країну.

– Коли я перебував у Криму, переді мною ясно виникло питання: що робити далі? Про добровільну здачу в полон не могло бути й мови. Змовникам живий Янукович як свідок їх злочинів був не потрібен. Залишалося два варіанти: або я використовую вірні мені сили і відновлюю конституційний лад в Україні, або я змушений буду виїхати з країни.
Я чітко усвідомлював, що моя спроба відновити конституційний порядок у країні призвела б до громадянської війни. Адже навіть за даними офіційних соціологічних опитувань, проведених в лютому 2014, 47% населення країни підтримувало майдан, а 46% виступало проти. У цьому випадку лінія фронту приблизно проходила б по Дніпру. І ту трагедію, яку зараз переживає Донбас, відчула б на собі вся Україна, – цитата із інтерв’ю.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter