Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Новини
Таня Цирульник15 вересня 2014 о 14:003018 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання
У багатьох сім’ях, щойно дитина народжується, починаються бурхливі дискусії стосовно того, чим чадо буде займатися, коли підросте.

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Папа мріє виростити сина-футболіста або дочку, яка вміє захистити себе, мама хоче, щоб дитина добре знала іноземні мови, бабуся наполягає на бальних танцях, а дідусь – на музиці. Однак вибираючи заняття для дитини, не варто керуватися власними амбіціями. Краще прислухатися до голосу здорового глузду, навичок та побажань самого малюка. Якщо сім’я мешкає у місті, то майже в кожному районі є дитячі дозвільні центри, палаци і будинки творчості, а ще маса приватних шкіл, де навчають танцям, музиці, айкідо, іноземним мовам, прикладному мистецтву. Вам запропонують на вибір десятки цікавих гуртків та секцій.

На що орієнтуватися під час вибору гуртка

Для початку досліджуйте довколишні вулиці, можливо, тут ви знайдете те, що підійде вашій дитині. Пам’ятайте, що малі дуже втомлюються від дороги, і краще, якщо гурток буде зовсім недалеко від будинку. Вибирайте зручний для малюка час занять, що не ламає його режим.

Вибираючи гурток, прислухайтеся до свого чада, до його характеру і поведінки. Якщодитина надто активна, сміливо ведіть її у спортивну секцію.У хокеї чи айкідо вона й енергію вихлюпне, і дисципліні навчиться.

Якщо ваше чадо радісно підспівує мелодіям із радіоприймача, запишіть його в хор, а якщо вам набридло відмивати шпалери від слідів від олівців, віддайте дитя в ізостудію. Навіть якщо зробити вибір не так просто, намагайтесь, зрештою, гурток завжди можна змінити. Головне – не водіть на заняття з-під палиці, маляті повинно подобатися вибране, педагог та однолітки.

Спорт

Заняття спортом дуже корисні, вони сприяють загальному фізичному розвитку та зміцнюють здоров’я, виховують лідерські якості, наполегливість, волю до перемоги і вміння долати труднощі. Перед тим як записати малюка у спортивну секцію, обов’язково проконсультуйтеся із лікарем, чи можна вашій дитині займатися саме цим видом спорту. І не поспішайте робити з малюка чемпіона, для початку краще підійде не школа олімпійського резерву, а проста секція у будинку творчості.

Мистецтво

Користь від занять малюванням, співом або танцями складно переоцінити. Хореографія, як і спорт, зміцнює імунітет і сприяє загальному фізичному розвитку, вчить володіти своїм тілом, розвиває пластику, почуття ритму і впевненість у собі. У майбутньому танцювальні навички ще не раз знадобляться.

Спів і гра на музичних інструментах не тільки розвинуть у малюка слух, а й навчать його уважності й витримці під час монотонного розучування гам.

Заняття в ізостудії виховають почуття прекрасного, навчать творчо самовиражатись і розвинуть уяву, а театральний гурток допоможе малюкові розкрити свій творчий потенціал, навчить красиво рухатися, говорити і не боятися публіки.

Прикладна творчість

Такі заняття більше сподобаються дівчаткам. Бісероплетіння, ліплення, в’язання, крій та шиття, макраме, орігамі –відвідування цих гуртків розвиває дрібну моторику, просторове мислення і гарний смак. У подальшому житті вміння робити ексклюзивні речі власноруч завжди знадобляться.

Одна з найстаріших автошкіл Полтави запрошує на
навчання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Професійно-технічний заклад Полтавської обласної організації Товариства сприяння обороні України (відомий як ДТСААФ) – Полтавський навчальний центр – має 90-річну історію.

За роки роботи тут накопичували великий педагогічний досвід для підготовки та перепідготовки водіїв, а також спеціалістів робітничих професій.

Навчання відбувається у сучасних аудиторіях із використанням комп’ютерних технологій. Крім того, у центрі є спеціально обладнані приміщення для практичних занять. Класи автошколи мають хорошу матеріальну базу, яка допомагає кожному слухачеві не лише почути, а й побачити на власні очі, як працює та чи інша система авто.

– Найбільшою цінністю школи є досвідчений викладацький колектив. Наші інструктори постійно вдосконалюють свої навички та використовують найкращі традиції ДТСААФ. Викладання Правил дорожнього руху відбувається у формі розповіді та спілкування, а водії-інструктори знаходять індивідуальний підхід до кожного з учнів. Хорошою традицією стало проведення змагань зі швидкісного маневрування (фігурного керування) автомобілем серед інструкторів та учнів.

Статистика підтверджує ефективність такого підходу до навчання водіїв, адже 96-97% слухачів Полтавського навчального центру складають іспит у ДАІ з першого разу.

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Автопарк школи постійно розширюється. Зараз він налічує 14 легкових автомобілів, 2 мотоцикли, 5 вантажних машин, 2 автобуси і 3 причепи. Практичні заняття з керування автомобілем проходять на просторому майданчику площею більше, ніж 4,5 гектара.

Крім підготовки та перепідготовки водіїв, у Полтавському навчальному центрі можна отримати професію тракториста будь-якої категорії. Планується відкриття ще двох філій цього закладу:«Морська школа підготовки капітанів маломірних суден» та підготовка за спеціальностями «Охоронець», «Водій-інкасатор».

Серед новинок центру – комп’ютерні курси різних напрямів: «Користувач комп’ютера. Базовий для початківців», «Курси для професійних користувачів», «Курси системних адміністраторів», «Складання та устаткування комп’ютерів. Менеджер комп’ютерних систем».

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Докладніше з діяльністю Полтавського навчального центру можна ознайомитися на сайті

http://poltava-tsou.com.ua, або http://vk.com/club42111536

Телефони для довідок: (099) 473-16-55, (096) 765-40-38, (0532) 7-26-15.

Що таке Айкідо?
Інструктор Айкідо Йосінкан в Полтаві Євген Донецький відповідає на наші запитання.

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажанняФото надав Євгеній Донецький


- Що таке Айкідо Йосінкан і чим Айкідо відрізняється від інших видів самооборони?

- Перш за все, Айкідо - це ефективна система самооборони, яка активно застосовується в поліції різних країн. Наприклад, до нас приїжджає провести майстер-класи шеф-інструктор поліції Токіо. Але Айкідо - це не тільки самооборона, а й хобі, захоплення на все життя.

- Айкідо підходить всім, а не тільки великим молодим чоловікам і юнакам. В даному бойовому мистецтві використовується сила противника, тому їм можуть займатися як юнаки, так і дівчата, а також діти, і люди в більш зрілому віці.

- В Айкідо не завдають травм нападнику. Ви можете ефективно протистояти нападаючому, знешкодити і транспортувати його до найближчого відділення міліції. Зараз такий час, що при нанесенні травм сторонній людині, нехай навіть порушнику порядку або грабіжникові, свою невинність буде дуже важко доводити в суді. А на рахунку учнів нашої Федерації Айкідо Йосінкан десятки випадків, коли конфліктні ситуації вирішувалися як без травм у нападника, так і без юридичних наслідків.

- Розкажіть про своїх вчителів - Наш сенсей Хіромічі Нагано (8-й дан) перший свій чорний пояс отримав в 1961 році. В Айкідо прийшов не відразу. У нього чорні пояси з Карате, Дзюдо (виступав на олімпіаді в Мюнхені!), Кендо, Джоді. Як Ви розумієте, ця людина спробував у бойових мистецтвах практично все і зупинився саме на Йошинкан Айкідо. Його 8-й дан - це дуже високий ступінь. 7-й дан, це, якщо звичайно можна так порівняти, як професор в науці, а у нього на щабель вище!

- Чому Ви обрали бойове мистецтво, а не спорт?

- Спорт штука жорстока. Поки є здоров'я, травми ще не дали про себе знати, все добре, але з віком сили вже не ті, плюс до цього спливають старі травми і досягнення не ростуть, а навпаки, тільки знижуються. Психологічно це дуже складно, коли ти викладаєшся на тренуваннях, а результат негативний. Більшість спортсменів з віком спорт кидають. В Айкідо же все навпаки. Чим досвідченіший людина, тим менше він використовує силу. Тому з віком результати тільки поліпшуються, що дає більшу мотивацію для подальших тренувань. - З якого віку Ви приймаєте в Дитячу Федерацію Айкідо Йосінкан?

- Дітей приймаємо в організацію з 5 років. Взагалі, для дітей це відмінний вибір. Травм, порівняно з іншими бойовими мистецтвами і спортом, практично немає. Дитина стане значно впевненіше в собі, але одночасно, і спокійніше, урівноваженішими. Через час Ви помітите як Ваш син чи донька будуть уникати конфліктів з однолітками, та й з Вами. Коло спілкування в Айкідо - це цікаві люди, які ведуть здоровий спосіб життя, Вам не доведеться пояснювати дитині, що курити і пити це погано. Сенс тренувань - самовдосконалення. Звикне дитина працювати над собою в залі щодня, так само буде поводитися за межами татамі. Насправді, самоосвіта набагато цікавіше ігор та мультиків, соціальних мереж, але не всі це розуміють. Заняття Айкідо дозволить людині усвідомити це. А ще, тільки уявіть собі, який авторитет юнак чи дівчина матимуть в 18 років серед однолітків, коли вони дійдуть до чорних поясів!

- Що Ви скажете про Стівена Сігала. Він же теж 7-й дан з Айкідо? - Я тренувався у багатьох видатних сенсеєм, можна навіть сказати, у легенд Айкідо, а ось позайматися у Стівена не виходить поки. Він рідко проводить семінари, потрапити на них майже не реально, але мені б дуже хотілося, так як я схожий на нього за комплекцією. Точніше, я такий, яким був Стівен років 30 тому (сміється). Але все одно, було б корисно подивитися на нюанси виконання технік від майстра, який приблизно такий же комплекції. - Що Ви порадите тим, хто хоче зайнятися Айкідо? - Чи не приходите в зал завтра, зробіть це сьогодні. Групи у нас розбиті по рівню підготовки. Є групи для початківців і для більш підготовлених. У нас дуже низький відсоток тих, хто кинув заняття. Не пошкодуєте! Ще, найголовніше, не потрібно соромитися того, що Ви можливо будете виглядати гірше за інших. Повірте, мине зовсім мало часу, і Ви будете себе почувати дуже впевнено і в залі, і на вулиці. Ще, в Айкідо дуже доброзичлива атмосфера в залі. Тренуються інтелігентні люди, з якими приємно спілкуватися не тільки в залі на татамі, але і в повсякденному житті. Що ми регулярно і робимо в літніх таборах, на семінарах за кордоном і в Україні.

- Тепер головне питання - де і коли?

Особисто я проводжу тренування в ТРЦ "Київ на 4-му поверсі" 050 9357433 Євген. Дитячі та дорослі групи. На Леваді, в клубі «Прометей» в СШ № 37 веде дитячі групи мій учень - Андрій Матюшенко 050 6128360

На фото - тренування полтавської групи Айкідо Йосінкан.

Більше інформації про Айкідо - на сайті Айкідо Йосінкан.

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Під час вибору гуртка чи спортивної секції для дитини врахуйте її побажання

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter