«Полтавщина» попрощалася одразу із двома героями

Новини
Ольга Матвієнко11 листопада 2014 о 10:112473 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Полтавщина» попрощалася одразу із двома героями
Батальйон "Полтавщина" переживає першу втрату за час участь в АТО.

11 листопада у Полтаві – жалоба за загиблими під час антитерористичної операції міліціонерами спецпідрозділу УМВС «Полтавщина».

 Полтавщина попрощалася одразу із двома героямиОлександр Матійчук і Віталій Кузьменко загинули за незалежність України. Фото Олега Журавльова

Із самого початку неоголошеної війни полтавські міліціонери брали участь у боях. За цей час наша земля втратила 37 героїв. У батальйоні «Полтавщина» – це перші жертви. 24-річний Олександр Матійчук і 29-річний Віталій Кузьменко загинули 9 листопада під час артобстрілу українських позицій. Чоловіки прийшли до батальйону добровольцями і це було вже друге відрядження їхньої роти на Схід. 17 листопада вони мали повернутися додому.

Тепер двоє молодших братів Віталія Кузьменка залишилися без старшого брата, а батьки втратили сина. Осиротіли й батьки Олександра Матійчука.

Попрощатися із героями прийшли родини, друзі, колеги та бойові товариші. Вони згадують хлопців, як веселих та розумних товаришів, із якими було легко і в бою, і в побуті.

– Хлопці повинні бути прикладом для всіх. Вони були веселими, сміливими. Це приклад для кожного із нас, – говорить Володимир Євтух, товариш по службі і родич Олександра Матійчука. Вони разом пішли у добровольці, разом служили.

– Про це болісно згадувати. Нас почали обстрілювати зненацька. Хлопці загинули як справжні герої нашого часу. Вони завжди будуть жити у наших серцях. Наша молодь повинна рівнятися на таких, як вони. Ми запам’ятали Олександра та Віталія світлими та життєрадісними, у них був ясний розум і добре серце, чесна совість, – розповідає про загиблих бійців Євген, службовець батальйону «Полтавщина».

Володимир та Євген приїхали до Полтави, аби попрощатися із товаришами. Незабаром вони повернуться в зону АТО. Говорять. Що не повернутися не можуть, адже повинні помститися за полеглих героїв. Бійці батальйону «Полтавщина», не дивлячись на жалобу за побратимами, продовжують нести службу в Донецькій області.

– Хлопці чітко виконують поставлені перед ними задачі. Вони дуже мужні і відповідально виконують накази. Не дивлячись на те, що вони ще не оговталися після обстрілу та загибелі своїх товаришів, їхній бойовий дух на високому рівні і вони готові і надалі захищати кордони своєї країни, – розповідає командир третьої роти патрульно-постової служби батальйону спецпризначення Сергій Красницький.

Олександра та Віталія поховали на батьківщині. Олександр Матійчук родом із міста Червонозаводського Лохвицького району. Віталій Кузьменко із Зінькова.

Нагадаємо, що під час обстрілу постраждали ще троє бійців батальйону «Полтавщина»: однин із них знаходиться у тяжкому стані в харківському госпіталі, ще двоє у лікарні із контузією.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter