На сесії Полтавської облради сварилися через землю

Новини
Надія Труш1 липня 2014 о 09:201864 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На сесії Полтавської облради сварилися через землю
Сьогодні, 1 липня, відбувається продовження засідання сесії Полтавської облради.

Нагадаємо, за це депутати проголосували 27 червня.

Журналіст Ольга Матвієнко веде текстову он-лайн трансляцію із залу.

10.05 – Голова Полтавської обласної ради Петро Ворона оголосив про початок другого засідання 23 сесії. Зробити перерву в роботі депутатів вирішили в п'ятницю, 27 червня, коли через 4,5 годин роботи у залі залишилося лише 62 обранці.


Сьогодні у системі зареєструвалися 82 депутати. До порядку денного сьогодні перенесли два питання з минулого засідання: про продовження контрактів щодо керівників комунальних установ - Полтавської обласної стоматологічної клінічної поліклініки та Центру естетичного виховання. Кандидатури викликали заперечення у громади. Не вистачило кворуму і для прийняття питання про розпорядження голови облради. Тому цього разу ці питання розглянуть наприкінці засідання.

10.14 – Депутати розглядають питання 21 порядку денного. Воно стосується видачі погодження без проведення аукціону Спільному підприємству "Полтавська газонафтова компанія" на видобуток газу у Карлівському та Машівському районах. Депутати видачу дозволу підтримали. Так само позитивно проголосували за видачу дозволу на видобуток газу компанії "Східний геологічний союз". Ворона прокоментував так:

– Можемо призупинити видачу дозволів, проте у нинішній ситуації кожен видобутий кубометр газу є необхідним державі, – цитує його слова Ольга Матвієнко.

10.45 – У залі розгорнули транспарант. Люди вимагають вирішення питання про порушення екологічного законодавства ТОВ "Кременчуцька металургійна компанія" на території Білецьківської сільської ради Кременчуцького району. Ще три роки тому компанія зобов'язалася створити регенераційний майданчик з очищення від відходів сталеливарного виробництва. Проте рекреаційну зону не створили, відходи звозити продовжили. Зараз 1,5 кілометри схилу яру над селами Більцьківської сільради засипані перепаленим піском із вкрапленнями металу. Це становить небезпеку зсуву. Крім того домішки у відходах негативно впливають на здоров'я людей. Це питання неодноразово розглядала екологічна комісія ОДА.

Комісія з питань екології рекомендувала негайно створити робочу групу з вирішення питання.

Зараз в районі по суті назріває екологічна катастрофа. Громада Білецьківської сільради вимагає принаймні поставити дамбу, яка не дозволить зрушити піску. Віктор Бугайчук зазначив, що крім всього підприємство знаходиться на межі банкрутства. Тому потрібно бути реалістами і не розраховувати дуже на допомогу в усуненні результатів своєї діяльності.

Депутати голосують за те, щоб комісія з питань діяльності "Кременчуцької металургійної компанії" розпочала роботу вже через 5 днів. До неї увійдуть і науковці, і юристи.

11.50 – У сесійному залі сьогодні точаться запеклі сварки. Протистояння виникло між Полтавською обласною організацією Українського товариства мисливців та рибалок та заступником начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Тенянком. Ще на 17 сесії Полтавської обласної ради мисливці подали прохання про надання 29 тисяч гектарів для полювання у Полтавському районі. Тоді виділили лише 24 тисячі га. Оскільки на 5 тисяч га організацію у пакеті документів не подала погоджувальних дозволів від землекористувальників. Товариство мисливців і рибилок звернулося до суду, який зобов'язав на черговій сесії обласної ради переглянути питання. На сьогоднішній сесії Тенянко знову наголосив на тому, що немає законних підстав надавати землі - 5 тисяч гектар. Зараз ці землі належать до державного мисливського резерву. За результатами підвгодинного галасу у залі, численних виступів депутатів та мисливців, за надання землі так і не проголосували.

13.30 – сесію закрили.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter