На сесії Полтавської облради депутати виділили 5 мільйонів на оборону та хочуть створити ще один батальон

Влада
Ольга Матвієнко27 червня 2014 о 09:012446 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На сесії Полтавської облради депутати виділили 5 мільйонів на оборону та хочуть створити ще один батальон
27 червня проходить чергова двадцять третя сесія Полтавської обласної ради. Журналіст Ольга Матвієнко вела текстову он-лайн трансляцію із залу.

На сесії Полтавської обласної ради свої премії жертвують армії: текстова он-лайн трансляція (оновлюється)

Станом на 10.10 сесію відкрили. У системі "Рада" зареєструвалися 86 депутатів. У залі голова ОДА і нардеп Юрій Бублик. На порядку денному 52 питання. Серед них багато тих, що стосуються видобутку газу та нафти на території області. Голосуватимуть депутати і за кілька звернень – до Верховної ради, Кабміну та міської ради Полтави.


10:14 – вшанували хвилиною пам'яті депутатів, які пішли із життя - Миколу Безиму та Володимира Несена. Також схилили голови на честь усіх загиблих в АТО.

Замість Безими до складу облради увійшов депутат Віктор Дядечко, Соціалістична партія.

10:18 – вручили премію імені Скліфосовського переможцям 2014 року.

10:20 – Свою премію директор Миргородського санаторію віддає на потреби армії.

10.24 – Голова обласної ради Петро Ворона оголосив про зміни у депутатському корпусі: Соціалістична партія оголосила про входження до міжфракційного об'єднання "Народна рада", створеного на основі фракцій Батьківщина та УДАР. Водночас декілька депутатів оголосили про створення міжфракційного об'єднання "Єдність". До нього увійшли депутати Іваніна, Шуляков, Оніщенко, Кривошеєв та інші. Від 27 червня також утворилася ще одна депутатська фракція "Європейський вибір" на чолі з Дмитром Хрістовим.

10.32 – з порядку денного зняли питання про реорганізацію підприємства бази магазину "Освітатехпостач". Також депутати проголосували за зняття 9 питань про надання погодження Державній службі геології та надр України на продаж спеціальних дозволів на геологічне вивчення та подальшу розробку надр на території Полтавської області. Таким чином зараз на сесії на порядку денному залишаються 3 "газових" питання.

10.44 – депутатів побільшало. Тепер у залі 89 обранців.

Як і минулого разу, телеканал Лтава веде пряму трансляцію сесії.

10.45 – депутати не проголосували за питання про зміни в складі постійних комісій обласної ради. Частина депутатів висловилися за те, що не потрібно постійно змінювати склад комісій. Інші - за те, що за законодавством депутати мають право працювати у будь-якій комісії відповідно до заяви. Депутат Цомартов закликав депутатів не компрометувати себе. Оскільки, на його думку, не бажання змінювати склад комісій означає, що хтось зловживає своїм становищем і у комісіях є "кормушки" для окремих депутатів. Після виступів депутатів голова облради поставив питання на переголосування і депутати проголосували за включення питання про зміну у складі постійних комісій до порядку денного.

10.54 – депутати працюють над затвердженням порядку денного. Основна робота ще не почалася. Затримка через те, що за 18 додаткових питань голосують за кожне окремо, щоб включити їх до основного переліку питань.

10.57 – перелік питань сесії сформували та підтримали 85 голосами депутатів.

10.59 – депутати проголосували за внесення змін до регіональної програми "Територіальної оборони" на 2014 рік. Відповідно до програми на оборону області виділили 3 мільйони гривень. Після цього надійшла пророзиція до проекту рішення виділити ще 2 мільйони гривень. Таким чином на оборонну галузь області виділили 5 мільйонів.

11.05 – Валерій Пархоменко повідомив про звернення до депутатів утвердити створення батальйону територіальної самооборони "Січ" підпорядкованого Міноборони. Із такою ініціативою виступила громадськість. Активіст наголосив Петру Вороні на необхідності звернутися із відповідною пропозицією до Міноборони. Віктор Бугайчук, як голова оборони області, повідомив, що вирішуватиме це питання на рівні міністерства. Петро Ворона запевнив, що у разі позитивного вирішення питання, 5 мільйонів вистачить на створення такого батальйону.

11.11– вносять зміни до Комплексної програми розвитку освітньої галузі. Відповідно до змін відремонтують покрівлі у 16 сільських школах. Також за програмою виділили більше коштів на закупівлю шкільних автобусів. До 2015 року придбають 50 автобусів. Із них у 2014 році - 25. Для цього виділили 6,4 мільйони.

11.15 – Діонісій Каплін устав і всіх привітав із підписанням Асаціації з Європейським Союзом!

11. 20 – проголосували за внесенняя змін до Програми розвитку фізичної культури. У Полтаві та області з'являться 4 майданчика зі штучним покриттям - у Полтавському національному технвчному університеті, у селі Головач, селі Світлогірському Кобеляцького району, Полтавській державній аграрній академії. Загальна вартість - 1 млн. 40 тисяч гривень.

11.30 – проголосували за розподіл субвенцій на проведення ремонту доріг та вулиць в області. Загальна сума субвенцій - майже 25 мільйонів. Найбільше виділять на Гадяцький, Полтавський, Зіньківський та Хорольський райони. У середньому на дороги в цих районах виділять в середньому по 1,7 мільйона.

11.40 – голосують за внесення змін до бюджету. За рахунок вільного залишку бюджетних коштів на утримання закладів і установ обласного значення, проведення заходів, формування бюджету розвитку додатково спрямовується 23,7 мільйонів гривень. Зокрема на утримання закладів здоров'я виділять 6 мільйонів. Департамент праці та соцзахисту - 4,1 мільйонів. Освіта та наука профінансується на 2,1 мільнів додатково. Із цих же коштів профінансують будівництво спортивних майданчиків на 1,04 мільйона та програму "Територіальної оборони". 5 мільйонів отримає Управління капітального будівництва на ремонт покрівель сільських шкіл (4 млн) та реконструкцію котельні Решетилівського професійного аграрного ліцею (1 млн).

11.50 – проголосували за внесення змін до програми відпочинку та оздоровлення дітей. Зміни дадуть можливість відправити на відпочинок дітей, які прихали до Полтавської області із регіонів, де проводиться АТО.

12.18 – рада повернулася до роботи після 20-хвилинної перерви. Перед депутатами звітував Прокурор області Олександр Закорецький. Розповів, що тиждень тому до Полтави прилітав Президент України Петро Порошенко. Місто вибрали як транзитний пункт. Розповів, що в Полтаві активно проводяться дії на перешкоджання проявам сепаратизму. Зараз також активно боряться з корупцією. До суду прокуратура направила 36 справ про корупцію. Серед них обвинувачення проти начальника Великобагачанського райвідділу міліції .

За прокуроського втручання до бюджету повернули 18 мільйонів гривень та примусили підприємців погасити заборгованість заробітної плати на 15 мільйонів гривень.


12.34 – Закорецький відкинув під час виступу закиди про те, що прокуратура порушує багато безпідставних проваджень проти сільськогосподарських об'єктів. Це стосується зокрема тих господарств, які використовують водні ресурси. Закорецький пояснив, що якщо господарство використовує для своїх потреб більше 300 кубометрів води, то повинно отримувати спеціальний дозвіл у відповідних службах. Фактів порушення таких норм під час прокурорських перевірок виявляють багато. Виникнення провопорушень у частині користування водними ресурсами, за словами прокурора, стається і з вини органів самоврядування, які займаються видачєю дозволів, і з вини недобросовісних підприємців.

Петро Ворона ж зазначив, що проблема з отриманням дозволів виникає також через корупцію в Державній земельній агенції, де часто відмовляються ставити підписи на виготовленій аргаріями документації. Олександр Закорецький пообіцяв звернути увагу на це питання.

12.49 – депутати розглянули лише 9 питань із 40.

Прокурор Закорецький повідомив, що вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань справу проти колишнього прокурора області Міронова.

13.02 – звіт Закорецького тривав майже півгодини. У громади та депутатів виникло багато питань про діяльність покуратури.

13.03 – до слова викликали начальника УМВС області Івана Корсуна. Він звітує: за 5 місяців в області зареєстрували 7900 кримінальних проваджень. Із них 1800 - за фактом тяжких та особливо тяжких злочинів. Чи не найбільша кількість злочинів, які скоюють в області, - крадіжки. Викрили 4 кримінальні групи. На вулицях області встановили додатково 117 відеокамер. Обладнали патрульні машини та піших патрульних маячками GPS. Звітував Корсун і про новоутворені спецпідрозділи " Полтава" та " Кременчук". Зараз у них служать 400 новобранців. Корсун також висловив готовність прийняти у батальйони тих бажаючих, які висловлювалися сьогодні про створення окремого батальйону. На його думку, це зменшить необхідність додаткових витрат та покращить координацію. До слова, зараз близько 200-250 полтавських правоохоронців постійно знаходяться на Сходіу зоні АТО. Корсун подякував усім небайдужим полтавцям, які постійно допомагають правоохоронцям.

13.23 – Івану Корсуну задали питання про хід так званої люстрації. Звітував, що за цей час зввльнили 10 працівників за порушення статуту.

13.25 – Нардеп Бублик запитав у Корсуна про діяльність міліції у напрямку боротьби з незаконною торгівлею паливно-мастильними матеріалами. На закид нардепа про бездіяльність міліції, Корсун сказав, що особисто фактів продажу бензину з автомобілів у каністрах не бачив. Депутат Іван Близнюк на це назвав конкретні населені пункти на трасі, де торгують дизелем та газовим конденсатом, а крім того, продають чеки, в яких вписані вигадані суми за пальне.

13.36 – Ілля Кива, заступник керівника "Правого сектора":
- Два місяці тому у Лохвицькому районі нас затримали нібито за нібито підготовку теракту в Лохвицькому районі на газопроводі. Хоча ми готові були забезпечити громадське патрулювання газопроводу. Нас поклали обличчям у грязюку, а тепер ми маємо результат - держава понесла мільйонні збитки, у газопроводі безліч врізок. Прокуратура справу закрила. Хоча при активістах зброї ніякої не було і ми за свою ініціативу грошей не вимагали.

13.42 – комунальному закладу Полтавської обласної ради "Зіньківський дитячий будинок" присвоїли ім'я О. В. Синяговського.

13.43 – із карти області зникло село - Біличеве Чорнухинського району.

13.52 – люди протестують проти продовження контракту з головним лікарем обласної клінічної стоматологічної поліклініки Петром Скрипниковим. За їх словами, він неодноразово порушував законодавство. Зараз у суді на розгляді знаходиться справа за цим фактом. Депутати не проголосували за його кандидатуру та перенесли це питання до рішення суду.

14.02 – вслід за Скрипніковим не проголосували ще за дві кандидатури. Ці питання переносяться на наступну сесію.

Станом на 14.03 у залі 79 депутатів. Розглянули 15 з 40 питань.

14.15 – сесія б'є рекорд за кількістю не підтриманих рішень. Щойно депутати не проголосували два питання. Серед них питання про розпорядження голови обласної ради та надання в користування мисливському господарству угідь.

Прийняли рішення перереєструватися у системі. Виявилося, що в залі 63 депутати із 119.

Депутати проголосували за перенесення сесії на вівторок 1 липня.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter