Полтавські рятувальники збирають речі та іграшки для дітей зі Сходу

Новини
Ольга Матвієнко30 липня 2014 о 19:012392 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські рятувальники збирають речі та іграшки для дітей зі Сходу
​Виїжджаючи із зони АТО до інших областей родини рідко встигають узяти із собою навіть найнеобхідніші речі, не кажучи про іграшки та розвивальні ігри для дітей.

Полтавські рятувальники збирають речі та іграшки для дітей зі СходуРятувальники за кілька днів зібрали багато іграшок для дітей зі Сходу. Фото – mns.gov.ua

Опіку над дітьми, які приїхали на Полтавщину з батьками та без них, взяли працівники Управління ДСНС області.

– У нас на Південному вокзалі діє пункт допомоги біженцям. Ми приносили іграшки для дітей туди. А потім у нас виникла ідея, що практично всі діти, яких вивезли із зони АТО, потребують іграшки, розвиваючі ігри, – розповідає Світлана Рибалко, речниця ДСНС у Полтавській області. – Адже у родин, які виїжджали зі східних областей, фактично не було змоги узяти найнеобхідніші речі, не говорячи про іграшки. Тому ми оголосили по наших частинах збір таких речей для дітей.

Світлана Петрівна говорить, що співробітники активно підтримали ініціативу і за один день у неї у кабінеті з’явилися кілька пакетів із іграшками, настільними іграми. Багато приносять також книжок, зошитів.

Усе це надовго не затримується в управлінні. Наприклад, сьогодні рятувальники відвезли два пакети дитячого скарбу у Кобеляцький район, де тимчасово оселилася родина із 9 дітьми.

На акцію відгукнулися не тільки працівники ДСНС, а й звичайні люди. Вони продовжують приносити зошити, книжки, іграшки, розвивальні ігри, одяг, засоби гігієни. Рятувальники охоче приймають допомогу, адже в область продовжують приїжджати родини із дітьми.

Полтавські рятувальники збирають речі та іграшки для дітей зі СходуПолтавці та рятувальники приносять також дитячі речі. Фото – mns.gov.ua

Зараз с області більше 4 тисяч біженців, із яких третина – діти. Також на Полтавщину в оздоровчий табір привезли 88 дітей без батьків. Більшість із них вже незабаром повернуться додому, а 27 – не мають такої змоги. Їх перевезуть у Полтавський район, де знову ж таки ними збираються опікуватися працівники ДСНС.

– Зараз діти дуже раді іграм, адже у них є в них велика потреба. Вони постійно перебувають у тривозі, спілкуються із батьками тільки по телефону, спілкуються з психологами, – зазначає Світлана Рибалко.

Тож полтавці, які також бажають допомогти родинам із дітьми, можуть долучитися до акції рятувальників і приносити речі в Управління ДСНС України у Полтавській області за адресою: вулиця Маршала Бірюзова, 26/1.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter