Полтавський симфонічний оркестр з хітами «Queen» виступив перед бійцями АТО

Новини
Юлія Обелець16 жовтня 2014 о 12:212484 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський симфонічний оркестр з хітами «Queen» виступив перед бійцями АТО
Симфонічна музика затьмарила гуркіт пострілів…

Полтавський симфонічний оркестр з хітами «Queen» виступив перед бійцями АТО

Симфонічний оркестр Полтавського академічного обласного українського-музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя побував з концертом у одній із військових частин поблизу Чугуєва, де знаходяться українські військові на ротації.

Враховуючи складність ситуації, що нині склалася у державі, колектив полтавського театру та симфонічного оркестру, прагнучи долучитися до благодійного руху на Україні, своїм мистецтвом надавав підтримку армії, бійців із зони АТО.

Полтавський симфонічний оркестр з хітами «Queen» виступив перед бійцями АТО

Пролунали перші звуки «живого» симфонічного оркестру на плацу, де просто неба розмістилися музиканти, і там зразу стало людно. З усіх кінців частини збиралися хлопці, які можливо вже завтра замість музики чутимуть постріли, бачитимуть справжнє пекло. Велика площа перетворилася на затишний концертний зал, де кожен слухав симфонічну музика, поринав у спогади.

Не можливо було без сліз дивитися на різного віку мужніх чоловіків, які після виконання вже першої мелодії — вічної композиції М. Скорика — піднялися і привітали музикантів гучними оплесками. Для них це було одкровення, бальзам на зранене побаченим у боях серце. Під час наступних композицій військові самі ледве стримували сльози, давали волю почуттям, підспівували мелодії.

Особливе піднесення у рядах бійців викликало виконання симфонічним оркестром музики невмирущого Фреді Меркурі та групи «Queen» — «Шоу має продовжуватись» та «Ми – чемпіони».

— Колектив театру та симфонічного оркестру не може стояти осторонь, коли в країні біда. Ми приїхали підтримати наших бійців музикою, своїм прихильним ставленням до них, своєю любов’ю, — розповів директор полтавського театру Олексій Андрієнко. — Колектив давно просився, щоб нас відправили у зону АТО. Це не красиві слова, повірте, це правда. Ми щороку їздили до військових частин з концертами симфонічного оркестру, але цього року так сталося, що це наша перша поїздка до військових, сподіваємося – не остання.Полтавський симфонічний оркестр з хітами «Queen» виступив перед бійцями АТО

Ці патріотично налаштовані українські чоловіки та жінки півтори години концерту слухали симфонічну музику, отримували позитивну енергетику від музикантів, надихаючи їх у відповідь. Для військових також заспівали солістки театру заслужена артистка України Маргарита Томм та Лідія Кретова. Після виступу музиканти ще довго фотографували з військовими, слухали їхні розповіді, приймали вдячність бійців.

Дана мистецька акція не залишила байдужим нікого. У свою чергу музиканти на зворотному шляху ще довго обговорювали концерт, всі зійшлися на одній думці, що такого емоційного потрясіння не отримували ніколи. Валерій Тимошенко навіть зазначив, що тепер зрозумів, яка дієва зброя у нього в руках – музика, його валторна. Диригент та художній керівник оркестру народний артист України Віталій Михайлович Скакун звернувся до всіх бійців, подякував їм за мужність, побажав повернутися живими, висловив сподівання, що Україна обов’язково переможе. Він говорив повільно та виважено, адже цього вечора не можливо було стримувати хвилювання від зустрічі із захисниками нашої країни.

На згадку та висловлюючи вдячність музикантам військові подарували гостям прапор України, який стане оберегом колективу, нагадуватиме про тих мужніх побратимів, які вже сьогодні ризикують власним життям заради нашого спокою.Полтавський симфонічний оркестр з хітами «Queen» виступив перед бійцями АТО

— Цей концерт став справжнім святом для наших бійців, — поділився враженнями заступник командира батальйону по роботі з особовим складом майор Ахмедов. — Реакція бійців, їхні обличчя та поведінка говорили самі за себе. Я вважаю, що без музики, без таких концертів не можливо обійтись військовим. Адже головна наша зброя – це моральний дух, який музиканти і артисти театру підтримали, підняли на новий емоційний рівень.

Ще вчора вони слухали симфонічну музику, прекрасний спів, а сьогодні деякі з них вже слухають гуркіт гармат… Але в серці в них завжди звучатиме та музика, яка стала близькою серцю, змусила згадати про найрідніше…

Нехай бере вас Господь, наші рідні Захисники!

Ольга Коваленко, керівник літературно-драматургічної частини Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя

Фото автора

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter