Полтавці вшанували загиблих у Волновасі

Новини
Ольга Правденко18 січня 2015 о 13:371255 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці вшанували загиблих у Волновасі
Марш єдності об’єднав декілька сотень полтавців.

Полтавці вшанували загиблих у Волновасі

Сьогодні, о 12.00 полтавці зібралися біля полтавської облдержадміністрації, щоб вшанувати Маршем єдності цинічно убитих бойовиками мирних жителів Волновахи.

На Марш, організований полтавськими активістами, прийшло понад три сотні людей, частина охочих приєдналися по дорозі до Свято-Успенського собору, де відбулася панахида за загиблими.

Чимало полтавців завітало з малими дітьми. У руках тримали листи з написом «Я – Волноваха», прапорці з національною символікою, квіти. Про акцію люди дізналися переважно із соціальних сторінок в інтернеті та обласних сайтів новин.

– Мій громадянський обов’язок – не бути байдужим. Я солідарний з усіма українцями, які вірять в здоровий глузд та розуміють масштаби трагедії, яка сталася, – каже полтавець Руслан Цвіркун, який прийшов на Марш миру.

Загиблих пасажирів автобуса та українських бійців на Сході, вшанували біля ОДА хвилиною мовчання. Після цього виступили громадські діячі, звичайні полтавці, а також народний депутат Юрій Бублик та голова облради Петро Ворона.

– Сьогодні в Україні йде жахлива і підступна війна. Всі ми прекрасно розуміємо, що на війні гинуть невинні, залякані, обездолені люди. У цый трагедыъ також загинули невинні люди, які їхали в автобусі. Наймолодший – з 1990 року народження, найстарший – з 1954. Але такі трагедії відбуваються постійно, – говорить Петро Ворона, голова Полтавської обласної ради. – Зараз починається чергова хвиля мобілізації, тому кожен чоловік, який може тримати в руках зброю, повинен не ховатися, не сидіти на дивані, не прикриватися спідницею жінки чи якимось законом, а йти воювати і міняти хлопців, які на Сході вже дуже давно. Тому я всіх закликаю бути дуже чуйними. Хотілося б, щоб тих хлопців, які загинули, ніколи не забула держава.

– На жаль, війна без жертв не буває. світла пам’ять мирним жителям та
бійцям, яких, на жаль, щодня ми ховаємо, – додав Юрій Бублик, нардеп від Полтавщини.

Також на Марш єдності прийшли голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко та заступник голови облради Володимир Марченко. А от очільника Полтавської міської ради Олександра Мамая серед присутніх не помітили.

Фоторепортаж шукайте на нашому сайті незабаром.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter