Полтавців закликають приєднатись до плетіння сіток для армії

Новини
Юлія Обелець11 вересня 2014 о 11:4246765 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців закликають приєднатись до плетіння сіток для армії
Маскувальні сітки волонтери з усіх куточків країни плетуть руками. Для цього використовують клаптики із темної тканини, старого одягу. Потрібні вільні руки та клаптики.

Полтавців закликають приєднатись до плетіння сіток для арміїТак виглядають сітки, які плетуть волонетри. Фото зі сторінки спільноти

Оголошення про необхідність такої допомоги розмістили на сторінці Полтавського батальйону небайдужих. Ми вирішили поцікавитись, що це за люди, скільки вже наплели таких сіток та що потрібно.

– Потрібна допомога "руками" для армії не виходячи з дому! Фронту дуже-дуже потрібні маскувальні сітки. Їх можна в'язати самим, щоб було дешевше. На жаль, навіть на найдешевшу тканину для однієї сітки потрібно більше 1200 грн. Тому потрібне дрантя! Напевно у вас, у ваших батьків, друзів, знайомих є старі речі, залишки тканини: все що можна перетворити на клаптики приблизно 3 см на 40 см, – йдеться в оголошенні.

Полтавців закликають приєднатись до плетіння сіток для армії

Кольори: коричневий (всіх відтінків), зелений (всіх відтінків), жовтий. Тобто всі кольори, які схожі на природний польовий або лісовий ландшафт.

Полтавців закликають приєднатись до плетіння сіток для армії

Зв’язавшись з організатором такої допомоги, ми дізнались – у Полтаві поки що таких сіток не плетуть.

– Було б непогано, аби знайшлась група людей з Полтави, які б приєднались до нашої справи, – зауважила Олеся Корягіна. – Потрібні і волонтери, і територія, де б могли плести сітки. Розміри сіток бувають різні. Наприклад, сітку 6 на 3 метри 5-10 волонтерів можуть створити за день. Все залежить від того чи є клаптики уже, чи їх ще потрібно нарізати. Учора, 10 вересня, відгукнулись жителі Лубен, у Полтаві ж у нас поки що групи немає.

Полтавцям, які бажають і можуть створити таку групу, щоб плести сітки, рекомендували залишити повідомлення у спільноті «Маскувальна сітка для Армії руками волонтерів».

Волонтери стверджують, що тільки на одну сітку треба близько 25 000 клаптиків (приблизно 3 см на 40 см).

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter