Прокурор Полтавської області розповів про новації в новому законі «Про прокуратуру»

Новини
Ольга Правденко29 листопада 2014 о 07:551980 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Прокурор Полтавської області розповів про новації в новому законі «Про прокуратуру»
14 жовтня цього року було прийнято новий закон України «Про прокуратуру». Він набуде чинності весною наступного року.

Прокурор Полтавської області розповів про новації в новому законі «Про прокуратуру»

Ян Стрелюк, прокурор Полтавської області, розповів про новації закону.

– Згідно з цим законом прокуратура позбавляється функцій так званого загального нагляду. Ця функція буде виконуватися прокуратурою лише у формі представництва в суді при захисті інтересів неповнолітніх та недієздатних осіб, або у формі судового представництва інтересів держави у випадку, якщо захист цих інтересів не здійснювався або здійснювався неналежним чином органом державної влади або місцевого самоврядування, – зазначив Ян Володимирович.

Це означає, що прокурор зосередиться на підтриманні обвинувачень у кримінальних провадженнях, на процесуальному керівництві досудових розслідувань, нагляду за судовою діяльністю органів, які проводять, як оперативно-розшукову діяльність, так і досудове розслідування.

Відбудуться і структурні зміни в прокуратурі. Новацією закону є запровадження двох незалежних від керівництва прокуратури органів прокурорського самоврядування – рада прокурорів та кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів.

– Вони вноситимуть рекомендації про звільнення прокурорів із зайнятих посад, захищатимуть прокурорів від незаконного впливу, в тому числі з боку керівного складу прокуратури. Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів проводитиме добір кандидатів на посаду прокурора, братиме участь у переведенні прокурора з одного органу прокуратури до іншого, розглядатиме скарги та заяви про вчинення прокурором дисциплінарного проступку, – каже прокурор.

Окрім цього затриманим, які перебувають в місцях позбавлення волі та тримаються під вартою, буде надаватися безоплатна правова допомога на весь період досудового розслідування, а не як зараз лише на перші 72 години.

До теми:прокурор розповів про стан бомбосховищ на Полтавщині.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter