Російського дописувача сайту «Коло» звинувачують на батьківщині у екстремізмі

Новини
Таня Цирульник7 липня 2014 о 14:053661 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Російського дописувача сайту «Коло» звинувачують на батьківщині у екстремізмі
Олександра Бившева, жителя селища Кроми у Російській Федерації, звинувачують у екстремізмі.

У поле зору спецслужб поет потрапив за вірш «Українські повстанці». Цей вірш Олександр Бившев кілька місяців тому надсилав до нашої редакції. Вірш присвячений бійцям УПА часів Другої світової війни.

Російського дописувача сайту «Коло» звинувачують на батьківщині у екстримізмі

На своїй сторінці у соцмережах Бившев заявив, що за даними експертизи, у вірші «Українським патріотам» побачили розпалювання ворожнечі та злочинні наміри. Як повідомляється на сайті Грані.Ру, Бившеву вручили постанову про порушення кримінальної справи. У червні у домі поета пройшов обшук, у ході якого слідчі вилучили ноутбук та електронні носії даних.

Російського дописувача сайту «Коло» звинувачують на батьківщині у екстримізмі Олександр Бившев. Фото з соцмережі

Також згадали поету і його відкритий лист у соцмережах, в якому він зізнався, що йому соромно за свою країну за анексію Криму.

Поета почала активно цькувати уся місцева преса.

– В то время, когда по всей стране проходят митинги, отправляются машины с продовольствием, собираются средства в поддержку мирных жителей Крыма и их волеизъявления войти в состав Российской Федерации, находятся люди, которые по злому умыслу или по своему недоразумению подрывают основы демократии, - такий текст однієї з гнівних заміток у місцевій пресі, зокрема, у районці «Заря».

Це уже друга кримінальна справа про екстремізм, порушена проти поета. У травні цього року було порушено справу за частиною 1 статті 282 КК РФ (підбурювання ненависті або ворожнечі), у її новій редакції поету загрожує до 4 років колонії.

Довідка «Кола»

Олександру Бившеву 42 роки, уродженець Кром. Працює у сільській школі вчителем німецької мови. Автор 2 книг, член Союзу письменників XXI сторіччя.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter