СБУшник із Закарпаття іде на начальника полтавського УМВС

Новини
Ольга Матвієнко6 травня 2014 о 11:004075 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 СБУшник із Закарпаття іде на начальника полтавського УМВС
Богдан Тиводар обрав вакансію начальника УМВС саме в Полтавській області, бо регіон розташований найближче до «гарячих точок».

Знайомство із кандидатом на посаду начальника УМВС України в Полтавській областіБогданом Тиводаром відбулося 5 травня за участю Люстраційного комітету, преси та громадськості. Із 7 кандидатів на посаду саме з цим найменше знайомі полтавці.

СБУшник із Закарпаття іде на начальника полтавського УМВСБогдан Тиводар

Тиводар близько 20 років прослужив в СБУ

Богдан Михайлович Тиводар народився на Закарпатті у родині колгоспників. У 1995 році закінчив юридичний факультет Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка.

Службу в Службі безпеки України розпочав слідчим слідчого відділу УСБУ в Закарпатській області. Пізніше – начальник відділення слідчого відділу, заступник начальника слідчого відділу, а з 2005 року – начальник слідчого відділу УСБУ. У 2007 році став заступником начальника УСБУ в Закарпатській області, а в 2008-2009 – начальником Управління.

2009-2013 роки на посаді офіцера діючого резерву УСБУ у Львівській області в органах державної влади. З квітня 2013 року – в розпорядженні начальника УСБУ в Львівській області за рішенням Голови СБ України у зв’язку з організаційно-штатними змінами. Звання – полковник.

– Подав документи на заміщення вакантної посади начальника УМВС у Полтавській області. Обрав саме Полтаву з дуже простої причини: готовий служити не там, де тихо і спокійно, а там, де може бути небезпечно. Обрав той регіон, який найближчий до тих областей, де іде неоголошена війна, – розповів Тиводар.

Разом з тим висловив готовність служити не тільки на цій посаді, а в разі відповідного наказу взяти зброю в руки і поїхати в Донецьк чи Луганськ.

Без кумів та сватів працювати буде легше

Перед зустріччю з громадою, Богдан Тиводар ознайомився із відгуками в Інтернеті на його «балотування» в начальники УМВС. Одразу ж вирішив поставити крапку в питанні, що людина, яка прослужила в органах СБУ не може бути керівником міліції.

– Є багато прикладів, коли керівники різних управлінь переходили з СБУ в УМВС і навпаки. Така практика є в Україні і з досвід роботи з агентами, веденні слідства в мене є, – зазначив Тиводар.

Другий момент – закиди, що кандидат не знає регіону і не місцевий. Богдан Тиводар у цьому вбачає плюс:

– У мене тут немає близьких друзів, кумів, бізнесу, структур, від яких я можу залежати. Одразу відпадає питання конфлікту інтересів, – наголосив Богдан Михайлович.

До речі, власного бізнесу у Тиводара немає взагалі. Його дружина є приватним нотаріусом із заробітною платою 58 тисяч гривень на рік. Сам кандидат минулого року заробив 109 тисяч гривень, із яких 95 тисяч – заробітна плата, а 13 тисяч – матеріальна допомога.

Тиводар готовий звітувати та радитися з громадськістю

На посаді начальника УМВС Богдан Тиводар зобов’язався здійснювати прозору кадрову політику, нести персональну відповідальність за вчинки колег, обговорювати рішення з громадою та звітуватися перед людьми. Звітувати готовий і раз на тиждень і на 10 днів – як визначить громада.

Відповідати пообіцяв навіть на найбільш незручні питання.

Щодо кадрових рішень, то призначати заступників або рекомендувати когось на посади також планує тільки за згоди людей та погодження кандидатур з громадськістю та Люстраційним комітетом.

Кандидат має досвід боротьби зі сепаратизмом

Одним із питань, які найбільше хвилювали людей під час знайомства із кандидатами, – досвід боротьби із сепаратизмом та дії на посаді у цьому напрямку.

Як виявилося, такий досвід у Богдана Михайловича є ще з років роботи в УСБУ в Закарпатській області.

– На Закарпатті один із лідерів русинів (національність, визнана 15 країнами світу) підготував декларацію про надання Закарпатській області статусу автономії під юрисдикцією Російської Федерації. Ми порушили кримінальну справу. Це було у 2008 року. У той самий час в Україні були порушені справи по сепаратизму в Криму та Донецьку, – розповів Тиводар. – Усюди простежувався російський слід. Тобто ситуація, яку ми маємо сьогодні, тягнеться ще з тих часів. Тоді пішло розхитування у кількох областях, перевірка реакції людей. Тому в нас є досвід боротьби з такими проявами ще з тих часів

Наостанок Богдана Тиводара запитали, чи відомі йому факти, що в СБУ працюють завербовані агенти ФСБ.

– На мою думку в СБУ таких агентів багато, але ні мені, ні моїм друзям не пропонували працювати на ФСБ, – відповів Тиводар.

Нагадаємо, що Олександр Ковжога назвав Тиводара ставлеником "Свободи" і саме йому віддадуть посаду начальника УМВС за квотою політсили.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter