Страус-переселенець із території АТО тепер живе у Полтаві

Новини
Юлія Обелець9 грудня 2014 о 17:302394 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Страус-переселенець із території АТО тепер живе у Полтаві
Страуса Федю, якого тепер звати Кабул, привезли до духовної столиці України волонтери. Поселили птицю в Полтавському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді.

Страус-переселенець із території АТО тепер живе у ПолтавіСтраус-переселенець із території АТО тепер живе у Полтаві. Фото з сторінки у Фейсбуці Дмитра ЧикуроваДо цього він жив у зоні неоголошеної війни.

– Страус мешкав на Сході України в одному з міні-зоопарків, – розповідає Марія Валюх, завідувач відділу сільського господарства Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. – Коли почалися бойові дії, власники покинули заклад, а цей страус – єдина тварина, яка там залишилась. Наші військові, очевидно, там деякий час ночували й опікувались страусом. Особливо його долею переймався наш полтавець Валерій Боняківський, який у жовтні 2014-го героїчно загинув у зоні АТО. Військові розповідали, що страус Федя дуже комунікабельний. Людей не боїться. Всюди ходив там за ними і просив їжі.

Переправити страуса до Полтави – остання воля загиблого бійця Валерія Боняківського

Страус-переселенець із території АТО тепер живе у ПолтавіКабул в зоні АТО ходив у бронежилетіУ еколого-натуралістичному центрі розповіли, що до них зателефонувала мати військового і попросила допомогти виконати останню волю сина. Співробітники центру погодилися прихистити птаха.

– Привезли його до нас полтавські волонтери у неділю, 7 грудня, – розповідає Марія Юріївна. – Везли його у мікроавтобусі, яким часто переправляють на Схід допомогу нашим військовим. Попри те, що страус провів у дорозі 7 годин, поводився доволі спокійно. Звісно, помітно, що боїться різких і гучних звуків, але то минеться.

Мама бійця попросила змінити ім’я птиці на позивне її сина. Тепер Федя відгукується на Кабул. Зі слів працівників центру, жінка часто телефонує і цікавиться самопочуттям страуса. Приходили вже навідувати птаха-переселенця й інші рідні загиблого вояка – доньки та дружина.

До речі, у цьому центрі Кабул не єдиний страус. Окрім нього, там мешкають ще дві самки.Страус-переселенець із території АТО тепер живе у ПолтавіОсь так страус Кабул їхав до Полтави

– Кабул живе окремо від них. Він поки що на карантині. Але він знає, що поруч є ще страуси, оскільки перегукується з ними. У них своєрідне спілкування, – говорить, сміючись, пані Марія. – Сам птах звик до нашого клімату. В їжі не вибагливий.

Усі бажаючі також можуть навідати страуса-переселенця. Але працівники центру просять не годувати птицю без їхнього дозволу. Мовляв, мають достатньо необхідного для нього і краще знають, що ліпше давати і коли. Єдине, чим можна побалувати птаха, – це яблука.Страус-переселенець із території АТО тепер живе у Полтаві

Страус-переселенець із території АТО тепер живе у Полтаві

Полтавський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді розташований за адресою: м. Полтава, провулок Госпітальний, 10. Режим роботи: з 8 до 17-ї години (окрім вихідних).

Довідково:Страус-переселенець із території АТО тепер живе у Полтаві

Валерій Боняківський загинув у зоні АТО під час оголошеного перемир’я 16 жовтня. Його згадують як дуже сміливу людину та відчайдуха. У боях він завжди прикривав собою молодших бійців. Загинув під час обстрілу українських позицій з установок залпового вогню «Град» поблизу села Піски. Відомо, що загиблий був художником.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter