У День Соборності полтавці вшанували пам'ять Симона Петлюри

Новини
Олег Апостолов22 січня 2015 о 15:091441 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У День Соборності полтавці вшанували пам'ять Симона Петлюри
Мешканці міста поклали квіти до меморіальної дошки Симона Васильовича.

Сьогодні, 22 січня, у Полтаві відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України. Полтавці вшанували пам’ять видатного діяча УНР. Фото Олега АпостоловаМешканці міста, серед яких голова обласної ради Петро Ворона, Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір, а також народний депутат Юрій Бублик, вшанували пам'ять видатного земляка Симона Петлюри.

Полтавці поклали квіти до меморіальної дошки Симона Васильовича, встановленої на одному з корпусів аграрної академії – колишньої Полтавської духовної семінарії, де у 1895-1901 роках вчився майбутній голова Директорії УНР.

– Я завжди відзначаю День Соборності, – говорить полтавка Людмила Тарасівна. – Симон Петлюра – герой України. Важаю, що у Полтаві йому обов’язково потрібно поставити пам’ятник.

У День Соборності полтавці вшанували пам'ять Симона ПетлюриКвіти до пам’ятної дошки поклали також представники церкви і влади. Фото Олега Апостолова

– Хоч і в умовах війни, проте це все одно свято, – у свою чергу зазначив нардеп Юрій Бублик. – Це день єднання та нездоланності української нації.

Нагадаємо, що ввечері, 22 січня, полтавців запрошують на акцію "Живий ланцюг єднання". Потім центром міста пройде Мирна хода, а на завершення до стели Героям Небесної Сотні та до пам’ятника Тарасу Шевченку покладуть квіти.

Читайте також: День Соборності України: згадуємо, як це було

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter