Знайшли заміну радянським пам’яткам: у Лубнах – церква, у Кобеляках – новорічна ялинка

Новини
Надія Труш12 грудня 2014 о 10:001520 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Знайшли заміну радянським пам’яткам: у Лубнах – церква, у Кобеляках – новорічна ялинка
У Лубнах громадськість виступила з ініціативою розмістити в сквері Володимирського майдану церкву Рівноапостольного Великого князя Володимира УПЦ Київського патріархату. А у Кобеляках на місці пам’ятки радянських часів встановили ялинку.

Так виглядатиме церква

У Лубнах замість поваленого пам’ятника Кірова хочуть збудувати церкву, повідомляють на офіційному сайті Лубенської міськради.

Нагадаємо, 22 лютого в центрі міста скинули бюст Кірову. Тоді активістів запевняли: споруду демонтують, мовляв самовільно руйнувати її не потрібно. Але місцеву владу не послухалися і за допомогою техніки (трактора і металевого троса) стягли бюст з постамента та розбили.

Будівля церкви матиме особливість – в середині розмістять стелу з прізвищами героїв Небесної сотні.

У Лубнах замість поваленого пам’ятника Кірова хочуть збудувати церквуфото з сайту lubnyrada.com.ua

Входи до церкви запроектовані з трьох сторін і прив’язані до вже існуючих доріжок у парку. Розмір церкви в плані - 16 м х 12.6 м та висотою 18.6 м.

Приміщення розраховане на одночасне відвідування 124 прихожан.

У Кобеляках демонтували пам’ятник комсомольцям – встановили новорічну ялинку

Поки у Лубнах вирішують, чи буде у місті ще одна церква – у Кобеляках демонтували пам’ятник комсомольцям. Комунальники над демонтажем зруйнованої стели пам’ятного знака комсомольцям 60-х років по вулиці Касьяна працювали три дні, звітують на сайті Кобеляцької міськради.

Лише за допомогою кількох одиниць тяжкої дорожньої техніки вдалося зламати залишок бетонної споруди . Спершу планували збити залишок стели відбійним молотком, але та виявилася надто міцною. Тож зламати її вдалося лише за допомогою двох потужних тракторів Т-150 та екскаватора.

– Працівники КП "Водоканал" розкопали прилеглу до споруди територію і виявили монолітний фундамент не менше 1,5 метрів вглиб землі. Це не дивно, адже колишня бетонна стела сягала у висоту близько 8 метрів, – цитують на офіційному сайті міста слова Івана Дяченка, директора КП "Водоканал".

Знайшли заміну радянським пам’яткам: у Лубнах – церква, у Кобеляках – новорічна ялинкафото з сайту kob-mr.3dn.ru

Величезну бетонну глибу вагою до 5 тонн автокраном повантажили на самоскид та вивезли на звалище. Прилеглу територію впорядковували, встановили міську новорічну ялинку.

Довідково: пам’ятний знак у вигляді стели був збудований понад 40 років тому на честь комсомольців 60-х років за грошові внески самих комсомольців того часу. Стелу повалили разом з погруддям Леніна 23 лютого цього року під час Революції Гідності.

До теми – У Кобеляках хочуть створити бренд міста


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter