У Миргороді тренувалися боротися з вірусом Ебола

Новини
Надія Труш20 грудня 2014 о 15:51848 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Миргороді тренувалися боротися з вірусом Ебола
Днями на базі госпітальної бази миргородської лікарні відбулися п’яті тренувальні навчання медичного персоналу з відпрацювання алгоритму дій з попередження та поширення смертоносного вірусу Ебола.

У Миргороді тренувалися боротися з вірусом Еболафото з сайту lady.tsn.ua

Медики продемонстрували оперативність дій та готовність протистояти небезпечній інфекції, звітують на сайті Миргородської міськради.

За словами завідувача інфекційним відділенням Миргородської районної лікарні Лілії Горобець, після спалаху лихоманки Ебола нинішнім літом в Західній Африці, в Україні посилено заходи по виявленню небезпечного вірусу та протидії його поширенню. Тому фахівці усіх ланок медичної галузі на тренувальних навчаннях вчилися протистояти небезпечному інфекційному захворюванню.

На даний час актуальної загрози занесення вірусу Ебола в Україну немає, зазначила позаштатний інфекціоніст Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА Лідія Войтенко.

Проте відповідні санітарно-епідеміологічні та інфекційні служби повинні мати відпрацьований чіткий алгоритм реагування та взаємодії при виявленні випадку захворювання, спричиненого цим вірусом.

Під час навчань фахівці теоретично та практично демонстрували знання на кожному етапі протидії захворюванню. Було опрацьовано питання клініки, епідеміології, діагностики гарячки Ебола, правила відбору та доставки матеріалу від хворого для лабораторних досліджень, а також організації, виявлення, транспортування, госпіталізації, надання невідкладної допомоги хворому, деззаходи.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter