У Полтаві проходив перший «Галушка-Fest» (ФОТО)

Новини
Андрій Іванов25 квітня 2015 о 18:404127 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві проходив перший «Галушка-Fest» (ФОТО)
Захід проводиться спільно з організацією «Серце до серця»

У Полтаві проходить перший Галушка Fest

Перший благодійний фестиваль їжі розпочався о 10.00 ранку і тривав до 19.00. Головна сцена фестивалю була розташована біля театру імені Гоголя.

У програмі фестивалю представили ярмарок, частування галушками, виставка ретро-автомобілів, концертна програма з майстер-класами та різноманітні конкурси.

До участі в фестивалі було подано понад 20 заявок від різних організацій та закладів, але як зізнаються організатори фестивалю, участь взяло близько 10. Причиною цьому стала проблема з потужністю освітлення.

Оскільки «Галушка-Fest» проходить спільно з благодійною акцією «Серце до серця» - по місту можна було спостерігати волонтерів, яка збирали кошти на обладнання для дитячих реанімаційних відділень. Збір коштів триватиме до 30 квітня 2015 року.

- Кожен учасник фестивалю робить певний внесок: ресторатори – 500 грн, митці також. Ми хочемо відродити фестивальних рух у Полтаві, щоб він був якісний і цікавий для людей, - говорить Вікторія Гончар, організатор «Галушка-Fest» .

Для поціновувачів галушок триває конкурс «Найкраще селфі з галушками», переможець якого стане обличчям фестивалю «ГалушкаFest-2016», а також отримає сертифікат на романтичну вечерю в одному закладі, які беруть участь в фестивалі. Протягом трьох днів можна надсилати свої фото організаторам, які й визначать переможця.

Для рестораторів також був оголошений конкурс на «Найсмачніші галушки 2015». Усі мають змогу посмакувати галушками і проголосувати за найсмачніший варіант. О 19:00 конкурс завершиться, усі голоси підрахують і визначать переможця. Переможцю дістанеться макітра «Найсмачніші галушки 2015» і сертифікат від дизайн студії.

Малеча і дорослі можуть взяти участь в майстер-класах з розпису на пряничках та «Смачна кавуся» від однієї з кав’ярень міста.

У наступному році керівники «Галушка-Fest» обіцяють усунути неполадки і зробити максимально сприятливі умови закладам для участі в фестивалі. Щоб зясувати недоліки та побажання на наступний рік, усім присутнім роздавали анкети, де всі могли залишити свої побажання:

- Завдяки анкетуванню врахуємо наші недоліки, виправимо їх і створимо справжні, досконалий фестиваль галушок у Полтаві, - говорить Вікторія Гончар.

Текст і фото - Аліни Костирі.

Нагадаємо, що у Полтаві також сьогодні байкери відкрили сезон.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter