У Полтаві розповіли про реформу міліції, що стане поліцією (відео)

Новини
Юлія Обелець2 жовтня 2014 о 12:362818 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві розповіли про реформу міліції, що стане поліцією (відео)
Під час прес-конференції в УМВС у Полтавській області розповіли деякі подробиці структурних змін.

У Полтаві розповіли про реформу міліції, що стане поліцією (відео)Міліція стане поліцією. Фото tsn.ua

– Є концепція реформування системи МВС, згідно якої буде не міліція, а поліція, – пояснив Юрій Сулаєв, речник обласної міліції. – Оскільки ми євроінтегруємося, то повністю механізм організації роботи всієї правоохоронної структури буде відведено під аналог європейських стандартів. Якщо говорити про ДАІ, то у Франції, Німеччині, Італії … існує дорожня міліція. Але поряд з цим там є спарені функції нагляду не лише за дорожнім рухом, а й наглядом охорони порядку. Тобто, згідно концепції, поєднується дорожньо-патрульна служба з патрульно-постовою. Мається на увазі, якщо є безлад, будь-який правоохоронець зможе вжити заходи для припинення правопорушення. Що буде в кінцевому результаті, поки що можна лише міркувати. Над реформуванням працює ціла група експертів іноземних держав, які надають консультацію. Напрацьовують таку методику, яка найкраще підходитиме Україні. Адже кожна держава має свої особливості: ментальність, умови дорожнього руху, які треба враховувати.

До слова, в УМВС Полтавщини днями побувала делегація з Прибалтики. Отримали пропозицію про налагодження відносин між Естонією, Латвією та Литвою для обміну досвіду.

Більш детально про реформу дивіться на відео, яке міністр МВС Арсен Аваков розмістив у соцмережі на своїй сторінці.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter