У Полтаві розповіли, як допомагають біженцям з Криму

Новини
Юлія Обелець2 квітня 2014 о 10:191541 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві розповіли, як допомагають біженцям з Криму
В обласному контактному центрі відзвітували про перші результати допомоги жителя Криму, які змушені були покинути домівки.

У Полтаві розповіли, як допомагають біженцям з Криму

До обласного контактного центру, станом на 1 квітня, надійшло 55 звернень щодо біженців з Криму. Про це йдеться на офіційному сайті Полтавської ОДА.

– Серед звернень 29 – про надання допомоги у зв’язку зі складною ситуацією від жителів АР Крим та м. Севастополя, – розповів директор центру Віталій Бугаєць, – а 26 – пропозиції від жителів Полтавщини, які можуть допомогти житлом, продуктами харчування та іншим.

За словами Віталія Бугайця, найбільше громадяни з Криму потребують допомоги в отриманні житла, постійної реєстрації, соціальних виплат, працевлаштуванні та наданні відповідних документів щодо статусу біженців. Особливо актуальним є питання щодо «розблокування» пластикових карток, виданих в Криму.

Трішки про результати допомоги біженцям з Криму на Полтавщині:

– одну дитину з Криму влаштували до дитячого садочку у Полтаві;

– 5 людей взяли на облік центру зайнятості, а 1 людина працевлаштована до сільськогосподарського підприємства у Кременчуці.

– одній сім’ї надали матеріальну допомогу, яку виділили з обласного бюджету.

До речі, у Полтаві на Південному вокзалі облаштували пункт допомоги біженцям з Криму

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter