В Україні з 1 серпня подорожчала горілка

Новини
Валентина Зайченко1 серпня 2014 о 13:522526 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні з 1 серпня подорожчала горілка
Відсьогодні на 5 гривень зростає мінімальна ціна на горілку. Такою ціною хочуть убезпечитися від підробок та неякісної горілки.

В Україні з 1 серпня подорожчала горілкаФото з panorama-mukachevo.com

Мінімальна вартість півлітрової пляшки тепер складатиме 40 гривень.

Акциз на горілку підвищили ще 1 липня. Нині він становить майже 14 грн із пляшки. Відтак ціна на справжню горілку тепер не може бути нижчою за 39,90 грн, пояснюють виробники. Усе, що продається дешевше – самопал, підробка або товар, з якого не платяться податки. Показово, що вміст пляшки коштує копійки порівняно з іншими складовими ціни. Це й сама пляшка, ковпачок, етикетка, акциз, податки, робоча сила тощо. Мінімальна відпускна ціна з заводу складає близько 27 гривень. А ще продукт треба довезти до місця реалізації, а крамниці – додати вартість утримання торгової площі, зарплату продавця та охорони, а також і власний прибуток. От і виходить практично 40 грн за пляшку.

Поки українці дивуються новому ціннику – експерти їх заспокоюють. Суттєвого здорожчання не буде. Аби не втратити клієнтів виробники, не виняток, не підніматимуть ціни на дорожчі марки, пише ТСН

З іншого боку, припускають експерти, здорожчання може стати непоганим приводом зменшити градус або просто відмовитись від міцного напою на користь чогось більш корисного для здоров'я.

Читайте також: З 1 серпня у Полтаві подорожчав проїзд

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter