Як полтавські чиновники та нардепи святкуватимуть Новий рік

Новини
Ольга Правденко31 грудня 2014 о 11:011963 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як полтавські чиновники та нардепи святкуватимуть Новий рік
Кожна родина має свої традиції святкування Нового року: хтось піднімає келих шампанського в тісному родинному колі, інші їдуть подорожувати.

Проте цього року через складну ситуацію в державі чимало українців вирішили не відзначати новорічно-різдвяні свята або значно обмежили свій бюджет. Журналісти «Кола» запитали в полтавських чиновників та нардепів про те, як вони святкували Новий рік.

Як полтавські чиновники та нардепи святкуватимуть Новий рік

Олександр Мамай, міський голова, відмовився від традиційної новорічної страви – олів’є

– Я особисто за те, аби святкувати новорічні свята тихенько, по-родинному, удома. Відзначатиму в колі своїх дітей і чотирьох онуків. Дружина з дітьми прикрасили ялинку. Я, на жаль, не допомагав. Ялинка стоїть на подвір’ї, вона дуже велика – до 5 метрів. Із вулиці її добре видно. Повністю дотримуюся посту, який розпочався 28 листопада і закінчиться на Святвечір. Тому за новорічним столом не їстиму нічого. Новий рік не є тим святом, коли варто наїдатися. Відмовлюся від традиційної новорічної страви – олів’є. Що буде на столі – питання до моєї дружини.

Як полтавські чиновники та нардепи святкуватимуть Новий рік

Володимир Оніщенко, голова Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, у новорічну ніч загадує бажання

– Безумовно, Новий рік святкуватиму. Ми традиційно відзначаємо вдома. За все життя, а в лютому буде 38 років мого подружнього життя, ми лише кілька разів зустрічали Новий рік не вдома. Це сімейне свято, на другий день до нас завжди приходять діти. Сказати, скромно чи ні, важко, для кожного це поняття різне. Головне – щоб був хороший настрій, олів’є, якісь овочі, шматок м’яса та шампанське. Маємо традицію – опівночі загадати бажання. Вважаю, що Новий рік – це дитяче свято, коли кожен повертається в дитинство душею. Усі мають побажати в новорічну ніч рідним та близьким благополуччя, тепла та надії. Тоді все буде добре. Ми повинні відійти від того, що у мене, наприклад, здохла корова, то нехай у сусіда здохнуть дві.

Як полтавські чиновники та нардепи святкуватимуть Новий рік

Сергій Каплін, народний депутат, святкуватиме Новий рік у мами в селі

– Для мене Новий рік був завжди, і тим більше зараз, коли країна переживає такі складні часи, це зайвий привід побачити своїх дітей, поспілкуватися з ними. Разом із дітьми поїду святкувати Новий рік до мами в село. Сподіваюся, дороги не замете і зможу виїхати з Києва. Користуючись нагодою, звертаюся до мера Мамая, щоб розчистив дороги від снігу, аби люди змогли на Новий рік поїхати привітати батьків. Звісно, не обійдеться без келиха шампанського за Україну та здоров’я Президента. Але, попри свято, є розуміння, що хлопці наші зараз на війні.

Також привітаю своїх кумів та хрещеника зі святом. А потім разом із друзями та командою поїду у Полтаву, тут із Олександром Шамотою поздоровимо зі святами 500 дітей та їхніх батьків, зробимо їм подарунки. Можливо, на новорічні свята день-другий відпочину, а потім знову приступлю до роботи: прийматиму полтавців у громадській приймальні, вирушу як уповноважений представник профспілок у Верховній Раді в профспілковий тур країною.

Як полтавські чиновники та нардепи святкуватимуть Новий рік

Юрій Бублик, народний депутат, поїде на новорічні свята в зону АТО

– Життя не зупиняється: люди народжують, помирають, закохуються, одружуються. Це все відбувається, життя продовжується, і від цього нікуди не подінешся. Так само – і від свят. Новий рік для мене – це традиційно родинне свято. Жодного Нового року я за межами сім’ї не зустрічав. Усією родиною ми сідаємо за святковий стіл – дружина, двоє донечок, адже старша вийшла заміж і у неї своя родина, – зустрінемо Новий 2015 рік і помолимося Богу, щоб він був кращий, ніж минулий. Особливих новорічних традицій у нашій родині немає. Святе діло – подарунки під ялинку дітям. Головне відпочити, адже на свята дуже багато заходів. Крім того, 3-4 січня планую поїздку на Схід до хлопців. Закупили 120 комплектів термобілизни, тож буде чим вітати.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter