Загиблий під Іловайськом полтавець сам викликався поїхати на допомогу побратимам в котел

Новини
Ольга Матвієнко15 січня 2015 о 13:082738 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Загиблий під Іловайськом полтавець сам викликався поїхати на допомогу побратимам в котел
За спробу допомогти товаришам в оточенні Олександр Мочалов поклав своє життя.

Олександрові Мочалову було 36 років. Фото зі сторінки Полтавського батальйону небайдужих

15 січня у Свято-Успенському соборі міста Полтави відслужили панахиду за загиблим ще наприкінці літа бійцем добровольчого батальйону «Донбас» Олександром Мочаловим. Підтримати родину захисника України прийшли близькі, друзі та небайдужі полтавці.

– Сьогодні у нас день скорботи. Ми поминаємо трагічно загиблих українців від рук терористів у Волновасі. Але наша скорбота подвійна. Адже донині відгукується трагедія в Іловайську. Ми молимося за загиблого полтавця. Його родина, батьки, походять із Донбасу. Сам Олександр народився і виріс у Полтаві, – розповів Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір.

Читайте також: Фельдшер з Полтавщини врятував три життя в Іловайському котлі

Донедавна доля бійця була не відома. Його особисті речі були знайдені на полі бою ще після трагедії, але залишалася надія, що він потрапив у полон. Лише кілька днів тому Ігорю Мочалову, батькові Олександра, стали відомі результати експертизи ДНК. Кількамісячні пошуки сина завершилися для його батьків звісткою про загибель.

Боєць загинув від кулі снайпера. Коли утворився Іловайський котел і товариші Олександра опинилися в оточенні, він сам викликався водієм машини, щоб їх вивезти. Уже після загибелі його тіло було понівечене вибухом. Разом із іншими воїнами його поховали на меморіалі у Дніпропетровську.

У Полтаві поховали бійця, який загинув у Іловайському котлі

Нині батьки опікуються тим, щоб Олександра перепоховали у Полтаві.

У Олександра Мочалова, єдиного сина у родині, залишилася 11-річна донечка.

Нагадаємо, що напередодні Нового року із полону звільнили бійця батальйону "Донбас", кременчужанина Олега Штефана.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter