Аби без проблем їздити додому, студентам рекомендують перевірити студквитки

Освіта
Юлія Обелець30 вересня 2014 о 13:1913211 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Аби без проблем їздити додому, студентам рекомендують перевірити студквитки
Студентів закликають перевірити чи наявні на сайті МОН дані їхнього студентського.

Аби без проблем їздити додому, студентам рекомендують перевірити студквиткиАби без проблем їздити додому, студентам рекомендують перевірити студквитки. Фото stud.udpu.org.ua

З 1 жовтня у залізничних касах дані студентського квитка перевірятимуть у Єдиній державній електронній базі з питань освіти, яку сформувало Міністерство освіти і науки України.

– Знижка на проїзд залізничним транспортом надаватиметься у залізничних касах лише тим студентам вищих навчальних закладів І - ІV рівнів акредитації та учням професійно-технічних закладів, дані яких занесені до Єдиної державної електронної бази, – повідомили на сайті Укрзалізниці. – Оформлення пільгового проїзду у поїздах міжміського сполучення студентам буде здійснюватись тільки у разі співпадіння номеру студентського квитка, прізвища та імені студента, зазначених у студентському квитку, з інформацією у електронній базі МОН.

Тому МОН закликає студентів та учнів перевірити дані щодо наявності власного студентського (учнівського) квитка у створеній Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО). З цією метою відкрито сервіс "Перевірка студентського/учнівського квитка за даними ЄДЕБО" (http://www.inforesurs.gov.ua/info-per/inforesurs-per-doc.html).У випадку відсутності зазначених даних, МОН радить студенту або учню звернутися до адміністрації навчального закладу, в якому він навчається.

Журналістський експеримент

Редакція «Кола» вирішила перевірити чи працює система, за якою студентам рекомендують перевірити документи. Для цього ми взяли дійсний та недійсний студентські квитки.

Першим випробували студквиток, який недійсний з 2012 року. Ввели необхідні дані, а також символи, які потребували набрати для перевірки. Проте результат відразу не отримали. Уважно дочитавши, помітили, що потрібно встановити на комп’ютер програму "Java". І лише після того отримали результат – «документ не знайдено».

Аби без проблем їздити додому, студентам рекомендують перевірити студквитки

Другим перевірили студентський, який має бути дійним. Відразу, без перешкод, отримали відповідь – «документ активний», навіть вказали виш та термін його дії.

Аби без проблем їздити додому, студентам рекомендують перевірити студквитки

Редакційний висновок: сервіс працює та і дані обробляє швидко. Тому, студентам поки що реально перевірити чи зареєстрований їхній документ на порталі міністерства, аби подорожувати без проблем. Щоб потім не втрапити в халепу, якщо виявиться що ваш здавалось би «дійсний студквиток» виявиться не внесеним у базу даних МОН.

Довідково: згідно п.6 наказу Кабміну № 784, студенти та мають право купувати квитки за половину їх вартості для проїзду у загальних, плацкартних вагонах, вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів приміського та міжміського сполучення і всіх вагонах регіональних поїздів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter