Атестати про освіту робитимуть школи

Освіта
Ольга Правденко16 квітня 2016 о 08:381275 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Атестати про освіту робитимуть школи
Міністерство освіти і науки планує розповсюдити децентралізацію виготовлення документів про освіту на школи.

Атестати про освіту робитимуть школиАтестати виготовлятимуть школи. Фото з сайту vidido.ua

За підрахунками МОН це дозволить заощадити 10 млн грн бюджетних коштів, – пишуть на сайті osvita.ua

Таку інформацію повідомила перший заступник міністра освіти Інна Совсун під
час засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти. За її словами, протягом останніх двох років всі кроки міністерства спрямовані на децентралізацію виготовлення документів про освіту, що значно здешевило їх вартість.

Совсун зазначила, що велика частина коштів на виготовлення документів про освіту з 2004 року йшла на одне приватне підприємство, що друкувало пластикові документи про освіту, собівартість яких у 2014 році становила близько 89,82 грн.

Читайте також: На Полтавщині обрали найкращі проекти опорних шкіл

У 2015 році МОН змінило порядок виготовлення документів про вищу освіту, щоб децентралізувати цей процес. Відповідно до норми закону "Про вищу освіту" документи про освіту виготовляються вищими навчальними закладами.

– Міністерство відмовилося від централізованої закупівлі пластикових документів в однієї приватної компанії, а документи про вищу освіту виготовляються вищими навчальними закладами кожним окремо, - зазначила перший заступник міністра.

При цьому в Єдиній державній базі з питань освіти, щоб перевірити справжність документа про вищу освіту, йому надається реєстраційний номер. Це здешевило видатки в рази.

Вона повідомила, що в цьому році МОН планує запровадити подібну модель для шкіл. Бланки атестатів закуповуватимуть централізовано, формуватимуть електронні документи, а роздруковуватиметься атестат на місці. Це дозволить здешевити процес виготовлення документів.

– За попередніми підрахунками за старою процедурою було заплановано на виготовлення атестатів 25 млн грн, а за новим близько 15 млн грн бюджетних коштів, - пояснила перший заступник міністра.

Також подібну схему планується застосувати у друку студентських квитків, які до цього часу друкувалися централізовано.

Читайте також: У Міносвіти розповіли про нові стипендії студентам

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter