До школи підуть на 400 полтавських першокласників більше, ніж торік

Освіта
Олег Журавльов27 серпня 2014 о 11:412185 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 До школи підуть на 400 полтавських першокласників більше, ніж торік
​Цього року 1 вересня за парти полтавських шкіл сядуть 3200 першокласників. Серед них 250 дітей переселенців зі Сходу.

27 серпня у ПД «Листопад» відбулося свято для дітей, які через кілька днів вперше підуть до школи. Зі сцени їх привітав міський голова Олександр Мамай. До речі, він цього року теж віддає до школи свою старшу онуку. Минулого року до школи пішли 2800 дітей.

– Сьогодні наша шкільна родина поповнилася на 3200 дітей. Минулого року було 2800. Думаю, що це здобутки нашої спільної територіальної громади. Я бажаю всім, щоб лелека і надалі продовжував літати над нашим містом, – сказав під час виступу Олександр Мамай. – Ми сьогодні повинні зробити так, щоб попри всі негаразди в країні, дитинство нашої малечі проходило на найвищому рівні.

День першокласникаПершокласникам влаштували свято. Фото Олега Журавльова

Також міський голова закликав вчителів перш за все прививати дітям патріотизм, любов до державних символів.

Сьогодні першокласникам влаштували перед початком навчання інтерактивний концерт. Перед ними виступили герої улюблених мультфільмів, а також пісенні та танцювальні колективи різних полтавських позашкільних закладів. Діти разом із улюбленими персонажами співали, танцювали і розгадували загадки.

Традиційно після концерту дітям вручили подарунки. У пакетах для першокласників зібрали необхідне канцелярське приладдя – альбоми для малювання, кольоровий папір, олівці, фарби, папки, пенали тощо. Туди ж поклали м’які іграшки. Олександр Мамай розповів, що кожного року на закупівлю подарунків для першокласників із міського бюджету виділяють більше 300 тисяч гривень. Також гроші дають спонсори.

Ольга Матвієнко