Ленський узяв під власний контроль скандальний дитсадок у Диканці

Освіта
Надія Труш7 квітня 2015 о 12:061884 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Ленський узяв під власний контроль скандальний дитсадок у Диканці
Дошкільний заклад у Диканьці не закрили, питання про тимчасове закриття на контролі у області.

Ленський узяв під власний контроль скандальний дитсадок у ДиканціЄвгеній Ленський. фото Надії Кучер

Начальник Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Євгеній Ленський після того, як на нашому сайті з’явилися публікації про можливе закриття дитсадка у Диканьці, відвідав проблемний заклад, щоб особисто розібратися у ситуації.

За його словами, дитсадок працює, але фінансування на його роботу вистачить до вересня.

– Ситуація із тимчасовим припиненням роботи дошкільного закладу виникає уже третій рік поспіль. 72% бюджету селищної ради йде на утримання трьох місцевих дитсадків. Але й цього не вистачає, – говорить Євгеній Ленський. – Фінансів на утримання вистачить до вересня, якщо не переривати роботу. Тобто узимку може виникнути питання про абсолютну відсутність фінансування. Тому, щоб врегулювати ситуацію, можливе тимчасове припинення роботи садочку на два місяці, з червня цього року. Загалом же на утримання дитсадків не вистачає приблизно півтора мільйона гривень.

Ленський не виключає того, що дитсадок пару місяців може не працювати. Каже, чекає на пропозиції від селищного голови та батьківського комітету, тоді вирішуватимуть, як правильно вчинити. Головний освітянин області узяв ситуацію під власний контроль та запевнив, що дошкільний заклад закривати не будуть. Тільки зроблять невелику перерву, щоб коштів на утримання закладу вистачило до кінця року.

– Ті два літні місяці, протягом яких садочок тимчасово не працюватиме, дітлахи
зможуть провести разом із бабусями і дідусями. Вихователі встигнуть побувати у відпустках. Крім того, потрібно робити ремонт у садочку. Проводити його, коли у приміщенні діти – не можна, – говорить Ленський.

Нагадаємо, батьки скаржаться, що влада без їх згоди закрила дитсадок. Селищний голова розповів, що закриття можливе, але тимчасове і через брак фінансування.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter