У Диканьці батьки скаржаться, що влада без їх згоди закрила дитсадок

Освіта
Надія Труш3 квітня 2015 о 15:261877 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Диканьці батьки скаржаться, що влада без їх згоди закрила дитсадок
Дошкільний заклад закрили тимчасово, але батьки б’ють на сполох.

Влада Полтави може ліквідувати дитсадок без згоди батьківДитсадки можуть закривати без згоди громади. фото volynpost.com

На адресу редакції "Кола" надійшов лист-звернення від батьківського комітету ДНЗ (ясла-садок) № 4 "Теремок", що у Диканькі Полтавської області.

Батьки скаржаться, що дію закладу припиняють тимчасово за рішенням селищного голови. Кажуть, на їх звернення місцеві органи влади на не реагують.

Переймаються, що через закриття дитсадка змушені будуть звільнитися з роботи, але тоді не матимуть коштів для існування.

Публікуємо лист без змін.

Влада Полтави може ліквідувати дитсадок без згоди батьків

За словами начальника Департаменту освіти і науки, влада має право ліквідувати дитсадок без згоди батьків.

– Якщо ще минулого 2014 року діяла норма, згідно з якою реорганізація або ліквідація дитсадка була можливою лише за згодою територіальної громади, то в 2015 вона не дійсна, – наголосив Євгеній Ленський, начальник Департаменту освіти і науки Полтавської держадміністрації. – Але я вважаю, що зважати на думку батьків все ж варто.

У Диканьці, схоже, місцева влада збирається скористатися правом на ліквідацію дошкільного закладу без згоди громади. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті, незабаром з’явиться пояснення місцевої влади про те, чим зумовлене рішення про тимчасове припинення роботи закладу.

До теми: У дитсадках Полтави збираються підвищити вартість харчування

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter